Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 29, 2011

Anja Meulenbelt Naakt !!!


Niet schrikken en je kan gewoon verder lezen. Dit item bevat geen afbeelding van Anja Meulenbelt in uitgeklede toestand, hoewel ze op het internet ergens op een afbeelding uit het "Grote Kuttenboek" te zien is. Het is de vraag of je nu persé naar die afbeelding moet gaan zoeken.

De google zoekmachine reageert extreem overgevoelig op alle zoekbegrippen die iets met "naakt" erin bevatten. Vandaar dat de website van Peter Breedveld, "Frontaalnaakt" ook zoveel bezoekers trekt. Als je het zoekbegrip <"Anja Meulenbelt" Naakt> op de google intikt, krijg je alle  artikelen die ooit door blogger Peter Breedveld over de Pro-Palestijnse Activiste zijn geschreven op een rijtje. Vreemd genoeg waren die artikelen 6 jaar geleden nog erg negatief. De uitdrukking "Haatsenator"en "Senator van Haat en Terreur" zijn van zijn hand.

Nadat de anti-islamitische blogger echter een Marokkaanse vriendin kreeg, die bovendien ook nog haren op haar tanden heeft en anti-Israëlische opvattingen huldigt, heeft Peter zijn mening gewijzigd en dat mag. Nu presenteert hij zelfs stripboeken waarin het Lijden van het Palestijnse Volk in geuren en kleuren eenzijdig belicht worden.

Het tijdperk van de websites- en blogs met reaguurmogelijkheid loopt nu ten einde om langzaam plaats te maken voor de "Sociale Media", waarin 'communities' en groepen vrienden informatie uitwisselen. Het nadeel is dan wel, dat als je geen vriend van de Haatsenator bent, je helemaal niet meer op de hoogte van haar reilen en zeilen bent.  Op Facebook kan Anja Meulenbelt ongegeneerd haar mening over minister Rosenthal van Buitenlandse zaken schrijven of ze kan Facebooken over de "tegenstandertjes" die steeds feller worden, maar dat is volgens haar een teken van toenemende kritiek op Israel. Een soort omgekeerde dialectiek van de kritiekloze Facebook community. Op Facebook hoeft ze ook niet steeds te censureren, want ze laat toch alleen maar vrienden toe.

Langzamerhand zullen de vriendengroepen van tegengestelde meningen op Facebook uit elkaar driften en een leven los van elkaar gaan leiden.  Dat is jammer, omdat er dan geen uitwisseling van meningen meer plaats vindt en iedere groep zijn eigen heilige waarheid in stand houdt.

3 comments:

Hans Bodhi said...

Een klinkende overwinning voor de argumentloze eigenparochiepriesters, die zich verlustigen in de holle vaten van hun eigen gelijk.

Hans Bodhi said...
This comment has been removed by the author.
daniel565 said...

Is dat zo erg om gescheiden gemeenschappen te vormen? Het is niet alsof er een werkelijke uiteenwisseling van meningen plaats vindt op het internet. Het zijn botsingen, veelal zeer onaangenaam.

Als je toch al niet met elkaar communiceert en het uitspreken van je mening toch alleen maar agressie opwekt en we elkaar wederzijds toch als het kwaad zien, dan kun je toch veel beter in een soort virtueel ghetto je mening geven?

"Innere Emigration" noemden de Duitsers dat. Maar die hadden niet eens internet, dus die waren helemaal afgesneden van iedereen. Dus wat hebben we te klagen?