Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 26, 2011

Keesjemaduraatje zijn Voorspellingen voor 2012

Nu de gans in zijn geheel is opgegeten en de gloednieuwe raclette van Lidl nog moet worden opgebouwd. Nu de drie liter rode wijn uit die Getränkewelt van Sulingen opgedronken is en de witte wijn nog klaar staat om opgedronken te worden (bij de raclette), zie ik het allemaal heel scherp. Ik heb 2012 al op mijn netvlies, terwijl jullie nog bezig zijn het verschrikkelijke jaar 2011 te verwerken. Dat is zo fijn als je paragnost bent, of doet alsof je paragnost bent, wat eigenlijk hetzelfde is.

Deze keer geen vage voorspellingen in de trant van "de bezuinigingen gaan door" en "jeune premier Rutte blijft op zijn troon zitten". Dat is allemaal zo gemakkelijk. Harde , keiharde feitelijke voorspellingen, dat is wat het land nu nodig heeft. Daar heb je wat aan.

Daar komen ze, de voorspellingen voor 2012:
- Los Angeles wordt getroffen door een aardbeving. Tweeduizend doden.
- Nederland besluit de Markerwaard alsnog in te polderen, om luchthaven Schiphol uit te kunnen breiden en vanwege werkgelegenheid
- In China zullen twee grote opstanden uitbreken die de economie van China enogzins remmen.
- Spanningen tussen India en Pakistan leiden tot verhoogde staat van paraatheid van beide legers.
- President Obama wordt opnieuw gekozen tot president  van de Verenigde Staten
- De Arabische Lente komt in 2012 tot stilstand. President Assad blijft aan de macht. Het Egyptische leger blijft aan de macht. Mevrouw Mubarak gaat opnieuw een rol in de Egyptische politiek spelen. In Tunesië komt een nieuwe dictatuur onder de moslimbroederschap aan de macht.
- In Griekenland komt een militaire regering met steun van Angelea Merkel aan de macht om de Euro-investeringen te kunnen redden.
- "Gretta Duisenberg stopt met roken". Het is niet precies duidelijk wat met deze zin bedoeld wordt, maar ik krijg hem heel duidelijk door.

No comments: