Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 23, 2018

Van Marx tot Allah op de Gazaboot


Dat de leiders en vertegenwoordigers van Hamas in Europa een groot enthousiasme voor boten naar Gaza ten toon spreiden, is bekend. Dat er geld van moslimbroeders naar boten voor Gaza gaat, dat weten we ook. Toch hebben we, tot nog toe, geen linkse gazaboot-kapiteins met baardige Hamas-mannen kunnen spotten. Vandaag is het echter gelukt.   

Tweede van links is de in Noorwegen levende Deen, Mikkel Gr├╝ner, van de Sosialistisk Venstreparti in Bergen. Helemaal rechts staat de in London wonende Hamasleider  Zaher Birawi, die in Kopenhagen de boten naar Gaza stond uit te zwaaien.

Zaher Birawi is een Palestijnse activist, met banden naar de moslimbroederschap en Hamas. Hij heeft brede ervaring in het aansturen van gazaboten, zogenaamd om de 'blokkade' te breken.Birawi is voorzitter van het  'International Committee for Breaking the Siege on Gaza'. Hij is een specialist op het gebied van cognitieve oorlogsvoering.

In een interview heeft Zaher Borawi toegegeven, dat de boten naar gaza geen hulpgoederen vervoeren, maar alleen propagandistische doelen nastreven. De Palestijnse zaak onder de aandacht van de publieke opinie houden, dat is volgens hem het doel van de gazaboten.

De combinatie van extreem-links (SP, Die Linken, Venstreparti) met moslimbroederschap en Hamas is dodelijk. Door de contacten van afgevaardigden van extreem-links met de moslimbroeders, krijgen de acties een legalisatie. In Nederland is dat goed zichtbaar door het onderonsje van Sadet Karabulut (SP) met Hamas-leider Amin Abou Rashed, afgelopen weekend.

 

No comments: