Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 18, 2011

Geen subsidie meer voor de United Civilians for Peace

en als ze geen subsidie meer krijgen, dan stoppen ze vanzelf. Is er een God of is er geen God? Nou dan! Jaap Hamburger zei het al tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor Een Ander Joods Geluid. de Pro-Palestijnse mensenrechtorganisatie United Civilians for Peace, een samenwerking van Oxfam Novib, ICCO, Cordaid en IKV Pax Christi, zou in zijn huidige vorm niet meer bestaan. We vroegen ons al af wat hij zou kunnen bedoelen. Je weet het nooit met Hamburger. Maar vandaag kwam dan ook de verlossende boodschap:

From: United Civilians for Peace [mailto:info@unitedcivilians.nl]
Sent: donderdag 17 maart 2011 18:00
To: keesjemaduraatje@hetnet.nl
Subject: Opheffing UCP-bureau

Beste Nieuwsbrief-abonnees,

Zoals u wellicht al hebt gemerkt is er al bijna zes maanden geen Nieuwsbrief meer verschenen van UCP. Tot onze grote spijt hebben de participanten-organisaties van UCP wegens een tekort aan financiële middelen besloten om het bureau van UCP op te heffen. Per 31 maart houdt dit op te bestaan. De participanten-organisaties hopen een deel van het werk van UCP voort te zetten, maar het werk van het Dienstencentrum - en daarmee de uitgave van de Nieuwsbrief - hoort hier niet bij. De extra editie van de Nieuwsbrief van 29 september 2010 was de laatste uitgave.

Ghadazeidan Als UCP-team moeten wij dus afscheid van u nemen. Dit doen wij ook namens de collega's in ons team die al per 1 januari moesten vertrekken. Wij blijven ons echter wel, als personen, inzetten voor gerechtigheid en vrede in Palestina. Met name zal Ghada het werk voor een rechtvaardige vrede voortzetten in de nieuwe stichting Palestine Link, die zich zal inzetten voor de rechten van Palestijnen en voor een inbreng van Palestijnse stemmen vanuit de basis in het debat over de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Graag doen wij een beroep op uw steun voor dit nieuwe initiatief. Voor meer informatie is Palestine Link bereikbaar per e-mail: ghadazeidan@palestinelink.eu.

Wij danken u hartelijk voor uw belangstelling en voor het gebruik dat u de afgelopen jaren hebt gemaakt van onze diensten, in het bijzonder van de Nieuwsbrief. Wellicht komen wij elkaar in de toekomst opnieuw tegen.

Met vriendelijke groet,

Ghada Zeidan en Heleen Ransijn
Bureau United Civilians for Peace

De nieuwe organisatie Palestine Link is nog niet geregistreerd in Nederland. Het webdomain palestinelink.eu is wel in Nederland geregistreerd door Ghada Zeidan in Haastrecht. 

Zo zie je maar weer. Geen subsidie meer en de hele zaak stort in.

8 comments:

Remko said...

Dag Keesje,
Toen ik dit berichtje las dacht ik gelijk aan de kamervragen van Cees van de Staay van de SGP. Hij wil door middel van de subsidiekraan invloed uitoefenen op de Palestijnse autoriteit. Dus blijven ze haat zaaien en een klimaat creeeren, en in stand houden, waarin dingen kunnen gebeuren zoals in Itamar Israel dan pakken we gewoon de centjes af. Jammer dat Uri Rosenthal het een te zwaar middel vond ... erg jammer ...
Met vriendelijke groeten, Remko

Likoed Nederland said...

Zonder subsidie kunnen die propaganda snoepreisjes dus niet meer bestaan.

Fantastisch.

Sir Galahad the Pure said...

Remko heeft het over het bloedbad in Itamar. Daar is, behalve op Elsevier.nl en RefDag.nl, niets over gepubliceerd op de websites van de oude journalistiek (heb ik laatst gecheckt voor een artikel op mijn weblog). De journalistieke erfgenamen van Conny Mus vinden zo'n afslachting, waarbij een 3-maanden oude baby de keel werd doorgesneden, schijnbaar niet nieuwswaardig.

Benjamin said...

wat jammer voor the United Civilians for KUCH KUCH Palestine KUCH KUCH Peace. Alle redenen om uit blijdschap een Kalasnikov boven het hoofd leeg te schieten en wat rubberen banden te verbranden. Over rubberen banden gesproken, Hamas draagt aardig z'n 'steentje' bij tijdens de eenheids demonstraties in Gaza; http://paltimes.net/arabic/read.php?news_id=125669

klein said...

dat wordt sponsors zoeken..
vastenactie, van agt, kader abhoelah, duisenberg inc ?

Carlo said...

Kun je nagaan hoeveel idealisten deze parasieten hebben gesteund.

Au suivant!

Toetje? said...

"Zo zie je maar weer. Geen subsidie meer en de hele zaak stort in."
Tof, dat zou met banken ook moeten gebeuren! :)

Louisa said...

Ook tante Anja krijgt steeds minder reacties.
Zouden zelfs haar hielenlikkers door gaan krijgen dat het toch allemaal iets anders in elkaar steekt dan Anja voorspiegelt ?