Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 16, 2014

Hoe zielig is Peter Breedveld van Frontaalnaakt?

Hij heeft het niet getroffen in dit leven, Peter Breedveld. Met wie hij ook trouwt of een langdurige relatie aangaat, altijd is zijn vrouwelijke tegenstuk maatschappelijk succesvoller- en rijker dan hij. En dat is voor een egocentrische psychopaat elke dag weer moeilijk te accepteren.

We leren Peter Breedveld direct na de moord op Theo van Gogh kennen als één van de "Erven van Gogh"-beweging. Bloggers die de moord op hun idool maar moeilijk konden verwerken en door schrijven op websites en blogs proberen de geest van Theo levend te houden. De meest indrukwekkende en effectiefste blogger van dat moment, 2005 dus, was Peter Breedveld. Een scherpe pen en absoluut tegen de islam.

Er is op een gegeven moment sprake van een borrel bij Peter thuis en er gaan een paar Amsterdamse bloggers naar die borrel in Rijswijk toe. Daar blijkt dat de schrijfsels van iemand niets zeggen over hoe iemand in het echt is en hoe die eruit ziet. De vrouw van Breedveld is een succesvolle manager bij een uitzendbureau, raadslid voor de PvdA en heeft ook nog vier kinderen gebaard. Hoe krijgt ze het voor elkaar. Een communicatieve en aardige vrouw, die de gasten welkom heet.

Peter Breedveld daarentegen kan beter schrijven dan praten. een teruggetrokken, autistisch aandoende intellectueel, die niet in staat is werkelijk met de overige bloggers in contact te komen. In huis, qua inkomen en invloed in de samenleving, is zijn echtgenote hem de baas.

De eerste die ruzie met Peter Breedveld krijgt, is de blogster Annelies van der Veer, van het blog Hoeiboei. Peter schrijft dat hij geilt op meisjes met hoofddoeken en dat past de feministische anti-islamblogster niet. Crisis in de islamcritische blogosfeer. Heen en weer getelefoneer om de neuzen één kant op te krijgen.

Direct na de borrel bij Peter Breedveld thuis, bekoelt de relatie nog verder. Aanvankelijk weten we niet waarom. Was het omdat Keesjemaduraatje zonder afzeggen, niet was komen opdagen bij de borrel? Was het omdat er vanuit het libertaristische blog Het Vrije Volk kritiek kwam op de PvdA-vriendelijke houding van Peter Breedveld? We wisten het niet. De schrijfsels van Peter Breedveld waren nog steeds goed leesbaar en anti-islam, dus daar kon het niet aan liggen.

Op een gegeven moment verdwijnen de naaktfoto's van het blog Frontaalnaakt een tijdje. Nou ja, dat kan een verandering van inzicht zijn. Ook blijkt Peter Breedveld zeer gecharmeerd van de reacties van ene Steady Freddy, die blijkt een redactielid van de moslimomroep te zijn. Iedereen maakt wel eens fouten.

Kort verhaal lang gemaakt: De bekende schrijver Hafid Bouazza heeft Peter Breedveld op een feestje kennis laten maken met zijn zusje, de vertaalster Hassnae Bouazza. De vlam slaat in de pan. Aanvankelijk probeert Hassnae de boot nog af te houden, omdat Peter getrouwd is en vier kinderen heeft, maar dan valt ze toch voor hem. Of is hij voor haar gevallen? We weten het niet.

Eerst stelt hij nog aan zijn vrouw voor dat hij Hassnae als minnares er quasi bij neemt, zodat hij sexueel aan zijn trekken komt en toch ook nog voor zijn gezin kan zorgen. Maar de zelfbewuste zakenvrouw kiepert hem er zonder pardon uit en Peter staat op straat. Evengoed moet hij wel zijn papadag en zijn zorgplicht handhaven, want anders kan ze niet uit werken gaan.

Zo zien we bij de opening van de Vrijdenkersruimte in de Tweede Kamer, een aangeslagen Peter Breedveld staan, die een koter van vier jaar oud aan zijn been heeft hangen. Wat hem er overigens niet van weerhoudt mij dreigende woorden toe te voegen, omdat ik het heb gewaagd kritiek op zijn levenswandel te uiten.

Is de keuze van Peter Breedveld voor een andere dan zijn eigen vrouw te begrijpen? Dat hij thuis geen zak meer te vertellen had en ook niet genoeg sex kreeg en ook nog eens een keer minder verdient dan zijn vrouw, terwijl hij de grote intellectueel is, die de gehele wereld wel aan kon en vooral de kritiek op de islam prachtig kon verwoorden. Dat vreet aan een man. In die zin is het te begrijpen dat hij een minnares neemt, hoewel moreel natuurlijk verwerpelijk als je kleine kinderen hebt.

Na de eerste verliefdheid en na enkele maanden samenwonen, komt de man tot rust en gaat eens over zijn nieuwe situatie nadenken. Dan blijkt dat er niets veranderd is. Peter Breedveld heeft nog steeds dezelfde redactionele baan bij het universiteitsblad van de VU, waar ik niets negatiefs over ga zeggen. Het is geen
vetpot, maar er zijn genoeg mensen die zo'n baan onmiddellijk zouden aannemen. Wat steekt is echter dat hij alweer een vrouw aan te haak heeft geslagen, die bekender, welbespraakter en rijker is dan hij. Hassnae Bouazza dineert in dure sjieke restaurants en kleedt zich met design accesoires. Ze heeft een naam als vertaalster opgebouwd en wordt gevraagd in talkshows van de Publieke Omroep. Natuurlijk steekt dat.

Geheel terecht dus, dat Peter Breedveld wild om zich heen slaat en alles en iedereen de schuld van zijn falen en onmacht geeft. Nu is Elma Drayer van Trouw weer aan de beurt en als je goed leest komt Keesjemaduraatje zelfs even in het verhaal voorbij. Dank je wel Peter. Ik ben blij met elke verwijzing naar mijn persoon. Maar ik heb dan ook niet zo'n enorm populaire vrouw naast me.

27 comments:

Ruud Harmsen said...

Niet netjes, vind ik, al die persoonlijke achtergronden erbij halen. Beter bij feiten en argumenten blijven.

Niveau roddelbladen. Niet mijn stijl, hoewel ik hier zelf ook op het randje zat.

Anonymous said...

bagger

Keesjemaduraatje said...

Flip, waar ben je? IK zie je niet op de Facebooks.

Naomi said...

Je hebt wel veel woorden nodig om de insignificantie van iemand te beschrijven.

Keesjemaduraatje said...

@Jeroen. Insignificant heb ik niet geschreven. Zielig is het juiste woord

Anonymous said...

@Keesje Maduraatje

Ik zit niet meer op FB. Stukken waarin je op de persoon speelt en met persoonlijke gegevens strooit vind ik minderwaardige riooljournalistiek. Bah Bah Bah.

Keesjemaduraatje said...

@Flip Willemsen: Wat vind je van het artikel over het tongzoenen en met een blogger in een hotel overnachten, dat Hassnae Bouazza heeft geschreven??

http://www.hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

Mag dat wel volgens jou?

Keesjemaduraatje said...
This comment has been removed by the author.
Keesjemaduraatje said...

http://www.hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

Jan said...

Morgen is er een demonstratie tegen racisme, naar aanleiding van de opmerkingen van Geert Wilders.
Opmerkelijk is dat een virulente antisemiet als Mohamed Rabbae met als slogan "Wij zijn allemaal Marokkanen, "morgen deze demonstratie zal bijwonen.
Als wij allemaal Marokkanen zijn, dan zijn wij ook allemaal antisemieten.
Immers het antisemitisme maakt in cultureel opzicht integraal deel uit van de Islam.

Hassnae Bouazza is één van die vele Arabische intellectuelen die hun afkeer van de Joden kunnen maskeren, maar af en toe laten ze hun ware gezicht zien. In het programma van P & W moest ze lachen om de vermoorde Joodse kinderen in Israel.

En Peter Breedveld, ach een labiele eenzame persoon zonder eigen identiteit.

Anonymous said...

@Keesje

Ik vind Hassnae goed schrijven. Ze noemt geen naam van de blogger. Zo hoort het. En Elma Draaier weet soms niet waarover ze het heeft. Met haar niet geverifieerde beweringen.

Unknown said...

Een opmerkelijke vorm van smeerlapperij dit stuk, omdat er ook een zekere jaloezie uit spreekt.

Keesjemaduraatje said...

@Han van der Horst: a je dat nu bij ale artikelen schrijven

Ruud Harmsen said...

> http://www.hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

Ik reageerde er hier op.

Ruud Harmsen said...

Citaat van ene Jan:
==
Hassnae Bouazza is één van die vele Arabische intellectuelen die hun afkeer van de Joden kunnen maskeren, maar af en toe laten ze hun ware gezicht zien. In het programma van P & W moest ze lachen om de vermoorde Joodse kinderen in Israel.
==

Niet mee eens. Dat is naar mijn mening een opzettelijk verkeerde interpretatie van wat er gebeurde.

Ik schreef erover in dit stuk.

vanhetgoor said...

Professor Buikhuizen had gelijk. Aan iemands gezicht kun je aflezen wat voor persoon het is. Dit artikel maakt het nog maar weer eens duidelijk; Breedveld is een beetje een gluiperd! Iemand zonder ruggegraat.

Weet je wat er ook geen ruggegraat heeft?

Nou, daar lijkt Peter Breedveld wel wat op!

Unknown said...

Dus als ik het goed begrijp kraakt u iemand af omdat zijn vrouwelijke partner, volgens u, succesvoller is dan hij.
Dat u een enorme seksist bent zult u zelf waarschijnlijk ook wel beseffen, maar het ergste is nog wel dat u dat hier zo schaamteloos etaleert.

Keesjemaduraatje said...

ik kraak hem niet af, ik zeg dat hij zielig is

Bram Hengeveld said...

Simpele vraag: wat heeft het herhaaldelijk genoemde feit dat deze man minder verdient dan zijn vrouwelijke wederhelt te maken met de mate van zijn zieligheid?

Keesjemaduraatje said...

In dit verhaal speelt het wel een rol

Bram Hengeveld said...

Die rol wordt natuurlijk verondersteld door het noemen er van. Dat is de reden dat ik de vraag stelde, dus geen antwoord erop.

Keesjemaduraatje said...

aan de lezer om te beoordelen of het een relevant gegeven is

Bram Hengeveld said...

Dat lijkt me ook vanzelfsprekend. Het was echter niet mijn vraag of ik als lezer zoiets op waarde moet schatten. (er is eigenlijk nog helemaal niets om relevant te vinden) Het was mijn vraag wat volgens u die rol is, waarvan u zelf zegt dat er sprake van is.

Keesjemaduraatje said...

het is een poging op een invoelzame manier het gedrag van Peter Breedveld te duiden.
Daarbij noem ik alle feiten die een invloed op zijn psyche zouden kunnen hebben gehad.
De rol die salaris speelt heb ik duidelijk uitgelegd in de volgende zin: "dat is voor een egocentrische psychopaat elke dag weer moeilijk te accepteren"
En ook: "Wat steekt is echter dat hij alweer een vrouw aan te haak heeft geslagen, die bekender, welbespraakter en rijker is dan hij. "
Dus het in alle opzichten de mindere zijn, waarbij het inkomen slechts één van de facetten is, is voor hem niet te dulden. Hij geeft echter niet zichzelf daarvan de schuld maar altijd de buitenwereld, de anderen.

Bram Hengeveld said...

U vult dus in dat iemand zich benadeeld voelt over een bepaalde kwestie (psychologie van de koude grond), waarvan überhaupt niet vaststaat of dit een problematische kwestie is, geplakt aan een ernstige psychiatrische diagnose, waarvan niet duidelijk is - nog afgezien van de afwezigheid van een therapeutische relatie - of u bij machte bent deze te stellen.

Keesjemaduraatje said...

klopt. en wat ga je er tegen doen?

Bram Hengeveld said...

Helemaal niets, u bent vrij om te schrijven wat u denkt. Ik probeer slechts invoelbaar te maken of het door u geschrevene ook door enige inhoud gekenmerkt wordt op bepaalde punten. Daar lijkt dus het een en ander aan te schorten. Wel een interessant stuk ironie dat u vraagt wat ik er tegen ga doen. Nou doeg dan maar weer.