Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 31, 2015

Said Roustayar: zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk

Said Roustayar is veroordeeld tot 4 maanden en twee maanden voorwaardelijk. Tijdens de zitting bekende Said dat hij betrokken was bij brandstichting tijdens de Haagse Schilderswijkrellen.



2 comments:

vanhetgoor said...

Stelletje ellendige nietsnutten. Opzettelijk niet willen begrijpen van zoiets als: POLITIEGEWELD! De politie is het uitvoerend orgaan van het staatsmonopolie op geweld. Als iemand deze elementaire kennis van het functioneren van een staat (elke staat, niet alleen Nederland) dan is het erg met die persoon gesteld. Ik hou niet van geweld, maar de politie moet soms geweld gebruiken om de rechtsorde te handhaven. In een beschaafd land wordt dat natuurlijk minder toegepast dan elders.

Anonymous said...

Vanhetgoor, de demonstranten waren inderdaad een stelletje nietsnutten. Ik kan werkelijk niet begrijpen dat een groep van enkele tientallen personen heeft gedemonstreerd tegen dat iemand gestraft wordt voor met stenen gooien.
Sowieso snap ik niet waarom je naar demonstraties gaat waarvan je van tevoren kunt inschatten dat deze uitlopen op rellen.
Gaat het dan om het demonstreren of om het rellen?
Dat de politie (met geweld) is gaan handhaven is niet meer dan logisch.
De FNV is een vakbond en volgens mij is het dan de bedoeling dat je daar samen werkt aan goed werk en niet dat je maar thuis zit op kosten van de staat/je ouders en een beetje gaat lopen rellen om het rellen.
Sowieso waarom ben je lid van een vakbond als je niet werkt? (en ook niet wil)

Mijn eigen, persoonlijke ervaring met FNV dan wel Young & United is dat ze iedereen op slinkse wijze lid proberen te maken en dat eenmaal lid je er niet vanaf komt.
Ik ben al jaren geen lid meer en ik word nog steeds gebeld met of ik van het weekend naar weet-ik-veel welke mars in Amsterdam kom. Als ik aangeef dat ik niet gebeld wil worden wordt er door de beller gelachen en krijg ik enkele weken/maanden later weer een ongevraagd telefoontje van de FNV.
Mijn ervaring is ook dat de FNV niet bezig is met belangen van werknemers en oplossingen zoeken voor de problemen die zij ervaren op werk, maar meer met thema's die er niets mee te maken hebben. (zoals zwarte piet en het conflict in Israël)
Echt, wat een *** organisatie, ik had nooit van mijn leven een petitie moeten onderteken en daarna in moeten gaan op een gratis lidmaatschap.
Ze zorgen er gewoon voor dat mensen lid worden van iets waarvan ze niet goed begrijpen wat het is en dat mag volgens mij niet eens.
Op internet heb ik nog minstens vier klachten gevonden op Klacht.nl, Facebook en Viva Forum van personen die ook niet van hun Young United / FNV lidmaatschap afkomen.

De FNV heeft aan mij niet veel verdiend, omdat ik na enkele bijeenkomsten tijdens het eerste "gratis" jaar mijn lidmaatschap heb opgezegd.
Als je vraagt om argumentatie en onderbouwingen van hun stellingen wordt er geschreeuwd en vooral niet op je verzoek in te gaan.
Zo'n iemand als Saïd zal waarschijnlijk zeggen dat kinderen op school geïndoctrineerd worden m.b.t. thema's als de slavernij, maar indoctrineren doet de FNV zelf ook.