Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 18, 2016

Movement X verliest twee belangrijke leden

"Movement X zou een organisatie van de gekleurde gemeenschap moeten zijn. De rol
van witte mensen in de organisatie is gericht op het ontwikkelen van steun voor de
dekoloniale strijd in de witte gemeenschap." en " Wat is de rol van witte mensen in zo’n organisatie? Het is duidelijk dat de taak van witte mensen niet zal zijn het empoweren van gekleurde mensen."

Abulkasim "Fuck de Koning" al-Jaberi aan het woord, samen met de Surinaamse econoom Sandew Hira. Beide activisten zijn uit de Movement X gestapt. De nieuwe beweging Movement X, van Dyab Abu Jahjah, zou dus in de ogen van Abulkasim vooral de zwarte gemeenschap moeten empoweren. Dat empoweren zal moeten gebeuren door 'zwarte' mensen.

Door deze verklaring is een einde gekomen aan  de samenwerking met de Movement X beweging van Dyab Abou Jahjah. De stap is opmerkelijk, omdat Abou Jahjah tien jaar geleden in België de AEL (Arabisch Europese Liga)  oprichtte, die zich uitsluitend en alleen op de Arabische Belgen richtte.  Abou Jahjah merkt daarover op Facebook op: "We zijn nu verder We zijn ook politiek bewust en geëmancipeerd. We hebben ook kaders en leiding ontwikkeld, het is dus tijd om naar een hogere snelheid over te schakelen." en ook "Polarisering hoort er ook bij, maar niet op basis van Ethnie en kleur. Polarisering is nodig op basis van maatschappijproject."

Het vertrek van Sandew Hira en Abulkasim al-Jaberi uit de groep, is een zware klap voor Abou Jahjah, omdat hij zijn ijverigste propagandisten in Nederland kwijt is. Sandew Hira mengde zich in de Schilderswijkrellen en kwam regelmatig op TV vanwege het onderzoek naar de decembermoorden in Suriname. Abulkasim Al Jaberi was als één van de weinigen in Nederland in staat om Zwarte Piet, Israël, Michiel de Ruijter en politiegeweld in één toespraak met elkaar in verband te brengen.

Het verschil van mening komt er in het kort op neer, dat Abou Jahjah vanuit België heeft verordonneerd, dat de Movement X-beweging een strijd voor een radicale gelijkheid in de maatschappij; een strijd van alle mensen en een strijd voor eenheid voert. Activisten van allerlei afkomst kunnen hier aan meedoen. Abulkasim Al-Jaberi en Sandew Hira daarentegen leggen  de nadruk op 'empowerment' van de zwarte gemeenschap door zwarte activisten.

Dit is ook een discussie tussen de, in meerderheid van blanke middenklasse afkomstige, Internationale Socialisten en de in 'Youth for Palestine' georganiseerde vrienden van Al-Jaberi. Bovendien is dit een machtsstrijd tussen de ego's Abou Jahjah, Al-Jaberi en Hira. Tenslotte is het een verschil van politieke cultuur tussen België en Nederland.
   

2 comments:

Jan said...

Sandew Hira die de slavernij met de Holocaust vergelijkt, en daarmee aantoont, helemaal niks van de historische werkelijkheid te hebben begrepen. De enige overeenkomst met de nazi ideologie waarin ik mij in zijn gedachte kan vinden, is het feit dat men in die tijd de zwarte mens ook niet als een volwaardig mens beschouwde. Voor de rest is elke vergelijking een gotspe. Het heeft dan toch wel lang geduurd, dat Hira heeft beseft, dat zijn partnerschap met de Islamisten een voortzetting van die minderwaardigheidsideologie is, immers ook de zwarte mens is mits hij of zij de Islam als enige maatschappelijke wereldbeschouwing erkend, in de ogen daarvan een minderwaardig wezen. Wat denkt Hira zelf, wat Abu Jahjah met emanciperen bedoelt.

Likoed Nederland said...

Lees hier over de waanzinnige denkbeelden van Sandew Hira, waarbij hij het goed vindt dat onschuldige mensen op straat worden doodgestoken omdat zij autochtoon zijn:


http://likud.nl/2016/02/bestaat-er-werkelijk-een-recht-op-moord-van-onschuldigen/