Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 14, 2017

Rote Armee Fraktion begon met anti-Joods geweld

Max Pam schreef in de Volkskrant van  woensdag 13 september j.l. over de relatie tussen Rote Armee Fraktion en antisemitische acties:

Wolfgang Kraushaar (69) is een Duitse politicoloog, die in de jaren zestig en zeventig actief lid was van de Duitse studentenbeweging. Hij begon idealistisch links, maar kreeg een wat andere kijk op zijn jeugd toen hij zich bekeerde tot de wetenschap. Hij deed nogal wat onderzoek naar het Duitse terrorisme en naar de RAF (Rote Armee Fraktion) in het bijzonder. Een paar jaar geleden publiceerde hij het boek Wann endlich beginnt bei Euch der Kampf gegen die heilige Kuh Israel? Über die antisemitischen Wurzeln des deutschen Terrorismus. Het eerste deel van de titel is sarcastisch bedoeld.

Achteraf is het moeilijk voorstelbaar dat de RAF op zoveel sympathie kon rekenen in linkse kringen

Kraushaar ontdekte dat voorlopers van de RAF sterk antisemitische trekjes hadden, die zij verpakten in een antizionistische retoriek. Het begon onder meer met een aanslag op een synagoge, waarbij zeven holocaustoverlevenden om het leven kwamen. Hoogtepunt voor de terroristische beweging kwam in 1972 met het bloedbad op de Olympische Spelen in München, waarbij elf Israëlische atleten werden afgeslacht. Enkele slachtoffers werden gecastreerd teruggevonden. De RAF hielp haar Palestijnse collega's aan Duitse politie-uniformen en zocht uit waar je het olympisch dorp kon binnendringen.

Op dit blog is ook al meerder keren erop gewezen, dat de eerste terreurdaad van de Bewegung 2e Juni in Berlijn, tegen een Joods gemeentehuis was gericht.

http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2016/01/extreem-links-en-de-kristallnachtherden.html

http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2016/05/de-beiroet-connection-bewegung-2juni-en.html

Interessant is de reactie van  beroepsactiviste Jose van Leeuwen op de column van Max Pam:

"Als er een door CIDI/Israëlische ambassade georkestreerde campagne bestaat (complottheorie voor mijn rekening) om eenieder die opkomt voor de belangen van Palestijnen, in diskrediet te brengen, dan maakt Max Pam daar zeker deel van uit. (VK)

Via de RAF en de stront in Baudets brievenbus (RAFF) besmeurt hij iedereen die het lot van de Palestijnen met het zionisme en de staat Israël verbindt, met een kwalijk riekende laag van fascistoïde en antisemitische drek. 
Dat doet het altijd goed, denkt men in die kringen.

“Het activisme van Anne Fleur Dekker is onnozel en over het antizionisme van Joop.nl kun je je schouders ophalen, maar voor je het weet loopt, hierdoor geïnspireerd, toch weer een halfgare dierenbeschermer rond, in wiens getourmenteerde kop alles wordt vermalen tot een ideologische rimram.”
Voor mij staan stront-door-brievenbus-duwers en drek-spuitende-columnisten op één peil, en dat ligt ver beneden NAP."

Commentaar van Keesjemaduraatje :Ik hoop dat het CIDI inderdaad  eens een campagne tegen  dit soort ongein begint.

No comments: