Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 23, 2020

Beroepsactivist Frank van der Linde opnieuw in de fout

De werkeloze- en dakloze activist Frank van der Linde heeft al meerdere anti-Joodse acties op zijn naam staan. Hij was woordvoerder van een groep pro-Palestijnse activisten die een theatervoorstelling van de Israëlische actrice Lia König verstoorde. Hij werd, vlak voor een herdenking van de Kristallnacht in de Uilenburger synagoge, door de politie aangehouden en gefouilleerd vanwege vermeend wapenbezit. Frank heeft ook zionistische activisten op de Dam in Amsterdam lastig gevallen.   

Nu, uitgerekend ten tijde van 75 jaar bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz, richt de woede van Frank van der Linde zich op de voorzitter van het Nederlands Auschwitz comité, Jacques Grishaver, vanwege een kop in de krant.

Op 1 maart vorig jaar plaatste het NIW een interview met Jacques Grishaver voorzitter van het Nederlands Auschwitz comité, waarin hij zich uitspreekt tegen nieuwe antisemitische acties in Amsterdam. Hij stelt daarin, volgens het NIW, ondermeer: "Die gekken op de Dam? Ik zou hun tanden uit hun mond willen slaan." Hij heeft het dan over de fietskar met Palestijnse vlaggen en leugenpropaganda van Simon Vrouwe op de Dam in Amsterdam.   


Jacques Grishaver (Amsterdam, 1942) is sinds 1998 voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Hij komt uit een Joodse diamantslijpersfamilie en moest als kind in de Tweede Wereldoorlog onderduiken. Broer Loek werd in 1944 geboren en zus Sera in 1949. De familie van zijn moeder is in de oorlog vrijwel compleet uitgemoord. Grishaver volgde de hbs en een administratieve en boekhoudkundige opleiding en had jarenlang een legerdumpzaak in Amsterdam-Oost. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Hij werd vanwege zijn werk voor het Nederlands Auschwitz Comité in 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Als Frank van der Linde niet zelf gearresteerd wordt wegens ordeverstoring of opruing, doet hij zelf nogal graag aangifte tegen mensen. Zo doet hij nu ook aangifte tegen Jacques Grishaver, vanwege vermeende bedreiging. De officier van justitie heeft de aangifte geseponeerd, waarop Frank van der Linde een Artikel 12 procedure is begonnen om Jacques Grishaver alsnog aan te klagen.

Deze week vindt de Artikel 12 procedure achter gesloten deuren plaats, waarna er over acht weken uitspraak gedaan wordt.

Intussen zijn enkele Amsterdamse raadsleden helemaal klaar met de provocaties en het inspreken van Frank van der Linde in de gemeenteraad. Tijdens een borrel van de PvdA posten ze onderstaande foto:


Op de foto: Kevin Kruger (FvD); Jan-Bert Vroege en een D66 raadslid.

No comments: