Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 15, 2007

Gemaskerd Tegen Fascisme

Door Keesjemaduraatje

De gemaskerde AFA activist kijkt wantrouwend naar de camera.
-“Mag ik jou vragen waarvan je bent?”
Ik word meteen kwaad en ga direct in de aanval:
“Nee, dat mag je niet vragen, want ik sta op de openbare weg te fotograferen en als jullie voor je zaak staan en weten waarvoor je demonstreert, dan hoef je geen doek voor je gezicht te hebben en dan hoef je mij niet lastig te vallen met dit soort vragen.”
Daar heeft hij even niet van terug.
-”Ja, dat doek is voor de veiligheid, anders worden we door fascisten aangevallen”

Er is in geen velden of wegen een fascist te zien, maar goed. Wat niet is, kan nog komen.
“Volgens mij moeten de mensen meer bang voor jóu zijn, dan andersom”, merk ik op. De activist druipt af en bij het weglopen zegt hij:
-“Ik wil je toch vriendelijk verzoeken alleen vermomde mensen te fotograferen”

Wordt Dat is ongeveer de strekking van het gesprek dat ik had met één van de anti-fascisten van de demonstratie die afgelopen zaterdag 14 juli plaats vond, in Den Haag, onder het motto: “0% tolerance voor fascisten en nazi’s”. Dat was namelijk zo: De Nederlandse Volks Unie (NVU) wilde in Den Haag een demonstratie "Vóór Iran en Tégen Zionisme en Imperialisme" houden.
Ik was wel benieuwd hoe de extreem-linkse groepen zouden reageren, nu de nationaal-socialisten hun leuzen hadden overgenomen. De reactie liet niet lang op zich wachten en de AFA, NCPN, Internationale Socialisten en de Kafka organiseerden een tegendemonstratie.
Hoe dat zou aflopen als de fascisten en de anti-fascisten( allebei vóór Iran en tégen Israël en Imperialisme) op elkaar botsen? Zouden ze samen leuzen tegen Israël gaan roepen of zouden ze toch liever elkaar in elkaar slaan? Image003

Vorig jaar, toen het zo warm was, heb ik een stukje geschreven over de Anti-Israël demonstratie in Amsterdam (zie ook het Nieuw Israëlitisch Weekblad). Deze keer had Rinus geen tijd en daarom werd ik vergezeld door Nicoline van Harskamp , van het beruchte kunstproject "TO LIVE OUTSIDE THE LAW YOU MUST BE HONEST" . Ze wilde graag mijn mening over anarchisme en libertarisme weten en dat was goed dat ze dat vroeg, want daar weet ik namelijk alles van. Bovendien is zij een kennis van de beroemde, veel te vroeg overleden anarchist Karl Kreuger geweest en dat was ook een belangrijk gespreksthema.  Nou, dat zijn natuurlijk leuke samenlopen van omstandigheden, dus daar gingen we dan.

Er was al meteen politie bij, die zich werkelijk van zijn allerbeste kant liet zien. Op een gegeven moment wilden een paar antifas naar voren stormen, omdat ze meenden een paar leden van de NVU te zien en de politie riep: “Jongens, dat hebben we niet afgesproken.” Ook de stokken van de spandoeken moesten ingeleverd worden, waar de antifas braaf aan voldeden.

De NVU heeft de demonstratie bij nader inzien afgelast, omdat de antifa sneller was met het aanvragen van een vergunning en daardoor lopen de antifas moederziel alleen door Den Haag met tientallen politieagenten te voet en te paard naast zich. De NVU voorzitter Custers heeft op de website Stormfront wel opgeroepen de antifas te fotograferen en dus is het niet geheel zonder gevaar als ik mijn gloednieuwe camera te voorschijn haal en begin te fotograferen. De eerste die ik op de gevoelige plaat zet is de oude bekende weblogger Rooieravotr van de Internationale Socialisten.

Rooieravotr Hij blijkt wel met me te willen praten, maar maakt mij tegelijkertijd zware verwijten, omdat ik hem onjuist heb geciteerd. Dat moet vorig jaar zomer zijn geweest, toen ik de IS-spreekbuis Miriam Aouragh een “gevaarlijke jihadiste” heb genoemd. Ik had bij de Rooieravotr thuis afgesproken om het thema Israël en de Arabieren voor eens en altijd tot een definitieve oplossing te brengen, maar ik heb toen afgezegd, omdat ik bang was dat Miriam Aouragh en haar jihadistische bende op de loer zouden liggen. Dat was natuurlijk niet aardig van mij om de goede wil van de Rooieravotr zo in twijfel te trekken. Dus daarom ontstond gisteren op het Malieveld een hevige discussie, waarbij ik hem er van beschuldigde tot een gewelddadige organisatie te behoren.
De tocht liep verder door Den Haag en het bleef opvallend rustig. De AFA’s hadden verschrikkelijk slechte muziek medegebracht en daar liepen ze achteraan. Het publiek , vooral veel Koreanen in verband met de herdenking van Yi Jun, keek geamuseerd toe. Aan het einde van de tocht kwamen alle politieautootjes en ME en de politie-videowagen om de demonstranten heen staan, alsof ze wilden zeggen: “Dit kan toch nog niet alles geweest zijn?” Maar, dat was het wel en de AFA demonstranten keerden tevreden huiswaarts.
Ik bleef nog even op een terrasje met Nicoline Harskamp napraten over de toekomst van de weblogs en mijn politieke verschuiving van extreem-links naar “anti-islam”. Ik weet niet of ik goed heb kunnen uitleggen, dat ik altijd al tegen dictatuur geweest ben en dat ik in die zin niet veranderd ben, maar dat ik wel een hele grote hekel aan gesubsidieerde clubs heb gekregen. Misschien heb ik daarom een ander etiket nodig, maar in ieder geval zie ik de gevaren nu niet meer komen van de Sovjet-Unie, maar wel van andere gewelddadige dictatoriale regimes en ik denk dat de lezer van dit politiek incorrecte weblog heel goed weet welke regimes ik dan bedoel.

Nog een paar impressies:

Image006

Toen_niet

Toen_niet_2

Fascos

Cjb

2 comments:

WZNM said...

Hopelijk heb jij het lenskapje wél van je camera gehaald.

Sanspareille said...

To live outside the law you must be honest. Briljante titel, heel erg waar.