Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 12, 2007

Het schijnhuwelijk van Anja

door Keesjemaduraatje
Het moet nu niet nóg gekker worden, maar Anja Meulenbelt vertelt op haar weblog dat ze net is getrouwd met de directeur van haar Gehandicapten project op de Gazastrook (NCCR), Khaled Abu Zaid.

In haar woorden: "Ik blijf ook het nieuws over de situatie in Gaza volgen, helaas nog uit de verte. We zitten te wachten of Khaled met zijn zoons naar Nederland kan komen. Hij heeft nu een visum. Maar de grens bij Rafah is nog gesloten. Zo tikt er elke dag een stukje van zijn visum weg, en de jongens die nu zomervakantie hebben en zo verschrikkelijk graag naar Nederland willen komen zien de kans dat het nog gaat lukken steeds kleiner worden. Khaled en ik zijn inmiddels getrouwd, voor wie dat nog niet weten. Maar ook dat helpt niet veel. Ambassade gebeld, is er geen mogelijkheid om Khaled, die nu met een Nederlandse is getrouwd, en die al vaker in Nederland is geweest via de andere grensovergang, door Israel heen, naar het vliegveld van Tel Aviv of desnoods naar dat in Amman te krijgen. De mensen van de ambassade doen hun best. Het lukt niet. De Israelische autoriteiten geven geen krimp. Hij mag Gaza wel via Israel verlaten, maar dan mag hij nooit meer terug. En dat is natuurlijk de bedoeling niet, want hij heeft daar zijn werk en wil Gaza niet in de steek laten. Zorgen dat hij de Nederlandse nationaliteit krijgt, dat zou helpen. Maar dat duurt nog minstens drie jaar. Als je je huwelijk fris wilt houden: trouw met een Palestijn, dan zie je elkaar zo weinig dat het de moeite niet is om ruzie te maken.  "
Khaledklein
En het gaat nog verder. Ze wordt gefeliciteerd door Hendrik Jan Bakker, de man die milieu en Sharia met elkaar wil verbinden, (maar dat geheel terzijde) en dan antwoord ze:

"Ik weet het ook nog maar een half jaar, Hendrik Jan. Dankjewel. We hadden een mooie kleine bruiloft op het stadhuis in Amsterdam, met een moslim die ons trouwde, een christen die ons de zegen gaf en een joodse (die ons eens aan elkaar voorstelde) die ons er bij omarmde. En iedereen in tranen."Khaled Abu Zaid heeft zich op 30 augustus 2004 op het weblog van Anja Meulenbelt zelf voorgesteld. Daar schreef hij trouwens nog dat hij getrouwd was en twee zoons heeft, maar het kan natuurlijk zijn dat zijn vrouw gestorven is of gescheiden. Je weet het niet. Is prive. Maar belangrijker voor mij is, dat hij op het weblog vertelt, dat hij ook terrorist geweest is. Hij schrijft over de tijd vóór de eerste Intifada:

"Voor mij luidde deze periode een nieuwe fase van politiek bewustzijn in, met de vraag: waar staan we, wat zijn onze dromen, wat is onze hoop voor de toekomst, willen we voor eeuwig onder een bezetting leven? Dus sloot ik me aan bij de Fatah beweging, de beweging die een revolutie wilde beginnen om de Palestijnen te bevrijden, om geheel Palestina te bevrijden van de Israëlische bezetting. We begonnen ons te organiseren in kleine verzetsgroepen, en ik leidde twee groepen, een voor mannen en een voor vrouwen. Ik gaf ze les in verzetswerk, en hoe je wapens en explosieven moest gebruiken. Toen werden we gepakt door de Israëlische Veiligheidsdienst, dat was nog voor de eerste intifada, en ik werd voor zeven jaar naar de gevangenis gestuurd. Ik had nog niets gedaan behalve plannen maken, en misschien was het maar gelukkig dat we nog niet begonnen waren om onze wapens te gebruiken. We hadden niemand gedood of gewond. In feite waren veel van de mensen in de gevangenis nog niet actief geworden, maar ze hadden zich uitgesproken tegen de Israëlische bezetting, en ze hadden zich bij de verzetsgroepen aangesloten, feitelijk waren ze politieke gevangenen. "

Is het een schijnhuwelijk? Ik ben bang van wel. Welke zichzelf respecterende Palestijnse man, met de status van directeur, trouwt vrijwillig met een vrouw die 15 jaar ouder is? Of ben ik nu ouderwets?
Volgens mij is het gewoon een poging om een ex-terrorist aan een visum te helpen.

30 comments:

Tristan said...

Als dit huwelijk geconsumeerd is verdient deze Khaled een standbeeld.

Deze man heeft blijkbaar een zeer groot incasseringsvermogen...

Dit kan alleen maar beloond worden met het Nederlandse Staatsburgerschap en een verkiesbare plaats op de SP-kandidatenlijst.

Of wordt er alsnog gekozen voor de 72 maagden?

Een kat in het nauw maakt rare sprongen!

Rudolf said...

Het is inderdaad vreemd, want een man uit die cultuur trouwt niet zo gauw een oudere vrouw. Tenzij er andere belangen zijn....

Bart said...

Zeer opmerkelijk. En al bezig om een ex-terrorist de Nederlandse nationaliteit te bezorgen!
Hoe acceptabel is het voor de SP om een senator te hebben die getrouwd is met een bommenmaker? Het zal mij benieuwen of dit geruisloos passeert.

Dirk said...

een schijnhuwelijk is bij wet verboden.
Ik juich het huwelijk toe als ze haar NL- paspoort opgeeft en daarginds gelukkig gaat worden met die zielepoot.

Frans Groenendijk said...

Wat een onzin dat een man uit die cultuur niet met een oudere vrouw zou trouwen.
Mohammed werd rijk door een oudere vrouw te trouwen.
De zoon van Bin Laden is inmiddels getrouwd met een Britse die zijn moeder kon zijn (hij is ook nog getrouwd met een jongere vrouw en heeft een jong kind).
Als mevrouw Meulenbelt ook nog van plan is de tweede vrouw te worden van deze meneer denk ik dat de maat voor de SP wel vol zal zijn.
Meulenbelt is overigens de zelfde vrouw die ooit op grond van politieke overwegingen lesbisch werd, dus van haar verbaast het me niet.

AVe said...

"Welke zichzelf respecterende Palestijnse man, met de status van directeur, trouwt vrijwillig met een vrouw die 15 jaar ouder is? Of ben ik nu ouderwets?"

Ja Keesje, je bent (hierin) hopeloos ouderwets.

keesjemaduraatje said...

als het echte liefde is, hadden ze het op de dag zelf ook kunnen bekendmaken.
Ik heb Geert al gevraagd hier kamervragen over te stellen.
Het is niet in orde.

ReneR said...

het verbaast me niks. Meulenbelt ging opvallend vaak naar Gaza de laatste tijd. Dat was dus de reden.

Maar hallo....WAAROM MOETEN ZO VEEL EN ZO VAAK DIE ACHTERLIJKE WIJVEN DIE MET ZO'N VENT WILLEN ZON VENT PERSE HIERHEEN HALEN???

Als er echt sprake is van echte liefde dan gaat meulenbelt toch lekker in Gaza wonen en trekt ze zelf een burka over dr lelijke kop. Zijn we ook nog van dr af en zij van ons.

Maar nee hoor....ze zit al van alles en nog wat te verzinnen om die vent hierheen te halen. Straks gaat ze nog naar Robert ten Brink AYNIL.

Wim Dorsman said...

grappig!

wim heitinga said...

ik ben de echte wim heitinga.

met vriendelijke groet,

wim heitinga, londen

pleur op said...

ga maar lekker DAAR bij hem wonen ofzo.
ik word schijtziek van al die dwazen die met tuig trouwen en ze hiernaartoe halen.

E de Bruyn said...

Compleet gestoord. En tuurlijk is het een schijnhuwelijk. Die man wil zsm uit de Gaza strook.

Tarak said...

Een senator met een schijnhuwelijk. Ben benieuwd nog een crisis binnen de SP?
Gaat Anja nu naar de Gaza strook verhuizen?

hans said...

15 jaar ouder???? Dat staat toch gelijk aan een zelfmoordaanslag? Alleen krijg je nu geen 72 maagden maar een oud lijk plus uitkering in NL en een gratis ingeleide om je terroristenvriendjes in NL uit te nodigen en vervolgens uit naam van die pedofiel het land te verwoesten.

Bernadette said...

Wat boeit dit nu? Als mensen willen trouwen, moeten ze dat vooral doen. Ik ben niet zo'n fan (meer) van Anja M., maar dit is weer typisch. Trouwt een vrouw met een 15 jaar jongere buitenlander, dan is het vast een schijnhuwelijk. Als een man met een 15 jaar jongere buitenlandse trouwt, is-ie de bink en is het allemaal in orde. Get a life!

John Ryder said...

Belachelijk! wat een schertsvertoning. Echt typisch weer een ondoordachte actie van een linkse 'wereldverbeeraar'.
En straks hier in Nederland aan beetje uit de staatsruif eten.

Luggie said...

@hans Als iemand die uitspraken deed als: "ieder sexueel contact tussen man en vrouw is verkrachting van de vrouw" trouwt met een man dan zet ik inderdaad vraagtekens bij dat huwelijk ja. Het feit dat hij terroriste aanslagen aan het voorbeeiden was toen hij opgepakt werd en dat "niets gedaan" noemt en zich vervolgens politieke gevange noemt vind ik genoeg om hem een visum te weigeren.

superlutser said...

Teveel Greta's op deze wereld, en vooral in Nederland. Schijnintegratie, en inderdaad eten uit de westerse ruif.

Frans Groenendijk said...

@Bernadette: Je hebt gelijk voor zover de verbazing en verontwaardiging wordt ingegeven door verschillende normen voor mannen en vrouwen: dat mannen wel met jongere vrouwen mogen trouwen maar niet andersom.
Maar volgens mij gaat het daar hier niet om.
Er zit een vreselijk dilemma achter. De huwelijkswetgeving in Nederland (en andere beschaafde landen) veronderstelt dat huwelijken gesloten worden op basis van liefde of in ieder geval initiatief en instemming tussen de twee betrokken mensen. Op basis van die veronderstelling maken heel wat mensen zich boos over belemmeringen die opgeworpen woden tegen importbruiden en bruidegommen.
Die veronderstelling is in heel wat gevallen niet juist. Net als door de machtigen in Europa in lang vervlogen tijden worden nu door heel wat “gewone mensen” huwelijken gepland en gesloten op zakelijke gronden. Hoe dan ook betekent het huwelijk gewoon niet overal hetzelfde. Dat geeft ingewikkelde dilemma’s. Kort voor de moord op Fortuyn schreef ik er dit over:
“Percentages van ver boven de 50% worden genoemd met betrekking tot de huwelijken met partners uit Marokko of Turkije; ik heb ze nog niet weersproken gehoord.
Een van de gevolgen is dat de achterstand van de allochtone bevolking voortdurend wordt "aangevuld". In die zin is wel degelijk sprake van dweilen met de kraan open.
Het probleem kan door politici echt niet meer ontkend of genegeerd worden of bezworen met te wijzen op de velen met wie het toch goed gaat.
Maar een eenvoudige oplossing is er niet.
Zelfs als je mocht vaststellen dat huwelijken in andere culturen een andere betekenis hebben dan in de westerse, dan is het nog niet simpel om daar mee om te gaan. Zou je andere regels vast willen stellen voor hen? En zelfs als je dat zou willen: hoe zou je bepalen dat iemand wel of niet tot een bepaalde cultuur behoort? Een dilemma van jewelste. Ik hoor Fortuyn er niet over maar ook paars, CDA of GroenLinks niet.” (link: www.fransgroenendijk.nl/EE/reactieding.php?id=P33_0_1_0)
Dat dilemma bestaat nog steeds en wordt ons nog eens onder de neus gewreven door mensen zoals Meulenbelt voor wie het huwelijk iets heel anders betekent dan voor de gemiddelde Nederlander. Bijna openlijk schrijft ze dat er sprake is van een schijnhuwelijk, lees maar: “Khaled en ik zijn inmiddels getrouwd, voor wie dat nog niet weten. Maar ook dat helpt niet veel.” En verderop “Zorgen dat hij de Nederlandse nationaliteit krijgt, dat zou helpen. Maar dat duurt nog minstens drie jaar.”

bezoeker said...

Wat is Meulenbelt toch ook een walgelijk mispunt. Een ex-terrorist het land in helpen en er nog trots op zijn ook.

cugel said...

Ik hoorde al zo'n twee jaar geleden dat ze een jonger vriendje had in Gaza en dat dat de reden is dat ze daar zo vaak zit. Mijn zegsvrouw schrijft veel in Trouw en bij andere islamkritische sites, maar ze heeft Meulenbelt ook al vele jaren geleden opgegeven als een serieus persoon.
Was ik maar zo verstandig om me niet aan deze sukkel te ergeren!

O'Brien said...

Allah's wegen zijn ondoorgrondelijk.
-
Laat ik na een lange omzwerving via GeenStijl weer naar KeesjeMardura verwezen worden om hier als een van de eersten het prachtige nieuws te mogen lezen. "En iedereen in tranen., O'Brien ook, op dit nachtelijke uur"
Anja, een warm welgemeend proficiat!
Jammer dat ze me op eigen log niet in de gelegenheid stelt haar persoonlijk te feliciteren.
Ik wens het kersverse echtpaar alle geluk in de wereld en veel kinderen. Jongetjes, natuurlijk
.........

Doctor Who said...

Ja Hans... we hebben net met z'n allen kunnen lezen dat deze vent een voormalig (huidig?) Fatah militant is die mensen leerden hoe ze explosieven moesten gebruiken (lees: selfmoord aanslagen...), en vervolgens probeer jij ons hier wijs te maken dat het gewoon om een "jongere buitenlander" gaat... JEEEZUS MAN! Jij schat het IQ van de gemiddelde lezer hier wel ERG laag in....
En trouwens, wat deze uitspraak aangaat; "Als je je huwelijk fris wilt houden: trouw met een Palestijn, dan zie je elkaar zo weinig dat het de moeite niet is om ruzie te maken" - Anja, als je gewoon een paar jaartjes in Gaza gaat wonen (tot hij de Nederlandse nationaliteit heeft), dan kunnen jullie elkaar net zo vaak zien als je maar wilt. Als het hier om echte liefde gaat, dan is dat toch geen probleem? Maar... het feit dat jij hier niet eens toe bereid bent, terwijl je van tevoren al wist dat hij Nederland niet in zou kunnen, zegt al genoeg over jullie 'relatie'.....

elfjes said...

WALGELIJK die vrouw. Van mij mogen ze dr op Madagaskar dumpen met dr vent.

jeanot said...

rot op met dat wijf..kindermoordenaars zijn niet welkom in NL

Khaled,neem die buttugly pot van je maar mee naar gaza,ken ze tapijtjes likken met gretta..

arie said...

koffers pakken burka laten aanmeten, en oprotten naar de gaza.

Liese said...

Merkwaardig is wel dat je helemaal niet getrouwd hoeft te zijn om een verblijfsvergunning te krijgen, dus of het nou daarom te doen is... Ze hadden ook gewoon kunnen samenwonen. Sterker nog: als je getrouwd bent, maar niet aan kunt tonen dat je samenleeft, krijg je nada.

Kwasimodo said...

@ elfjes: Wat hebben ze op Madagascar in godsnaam misdaan dat jij de bevolking aldaar metdit sekreet wilt opzadelen??!?!?

koen_c_s said...

Wedden dat Anja binnen een jaar het Islamitisch geloof aanneemt.
Toch wel een primeur, ze is de eerste Nederlandse "politicus" die uit oppertunisme het Islamitische geloof aanneemt. Ik bespeur hier een opkomende trend.
Het zal er om spannen,wie zal het eerste met z'n reet in de lucht en kop in het zand naar Mekka buigen, Bos of Marijnissen?
Ik zet alvast 100 eui's in op Bos, die is tenslotte de wanhopigste van de twee.
En nu maar hopen dat de wetgeving rond die tijd mij mij niet de kop gaat kosten, want gokken is ook al haram.

Elisa van Heeswijk said...

OOK IK heb via via dit nieuws gelezen ..Ik hoop dat deze gaza-ex(?) terrorist NIET naar Nederland mag inreizen,dat scheelt weer uitkering(en) en problemen,want hij zal zich hoogst waarschijnlijk weer verder ontwikkelen met hetgene ,waarmee hij bezig was.Niemand denkt toch dat ie hier een volkstuintje gaat onderhouden?GOED in de pijling houden en weg met deze landsveraderin daarheen waarna ze heimweh heeft GAZA nl..(ik ber er zelf voor zaken meermaals geweest ,maar ik kan nou niet zeggen dat het een ideale plaats is voor een vrouw met hersens!!!