Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 12, 2017

Verzet tegen Hamas is geslaagd tijdens "Palestijnen in Europa" 2016 in Malmö

Er is grote ophef over de vijftiende conferentie van Palestijnen in Europa op 15 april aanstaande in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam stelt raadsvragen. De betrokkenheid van Hamas is bewezen. Hoe verliepen de afgelopen veertien conferenties?

De conferentie 'Palestijnen in Europa' in 2016 in het Zweedse Malmö is al zeer omstreden. De voormalige grootmoefti van Jeruzalem, Sjeik Said Ekrima Sabri, wordt aangekondigd als spreker tijdens de conferentie.  Hij heeft tijdens toespraken de antisemitische "Protocollen van de Wijzen van Zion" gebruikt en ontkent dat het aantal vermoorde Joden tijdens de Holocaust was 6.000.000. De grootmoefti is nog door Yasser Arafat benoemd, maar raakt door zijn antisemitische- en gewelddadige uitspraken zo omstreden, dat hij in 2006 door Mahmoud Abbas wordt vervangen.

De Grootmoefti rechtvaardigt de terreur aanslagen (zelfmoordaanslagen) en prijst in het bijzonder de Palestijnse kinderen die zich opgeofferen als "martelaren" in het Midden-Oosten conflict.

Onder de vrouwelijke sprekers op de conferentie in Malmö vinden we Fadwa Barghouti, de vrouw van aarts-terrorist Marwan Barghouti, die tot vijf levenslange gevangenisstraffen is veroordeeld, vanwege vde verantwoordelijkheid voor de moord op vij Israëlische burgers.  Fadwa Barghouti heeft gezegd dat ze trots is op haar man. Mevrouw Barghouti blijft door middel van facebook en Twitter de Intifada bevorderen.

Net als in Nederland schurken linkse parlementariërs nogal graag tegen zo'n  Palestijns evenement aan. afgevaardigden van Groenlinks, Sociaaldemocraten en Socialistische Partij wilden aanvankelijk aanwezig zijn bij deze Hamas-manifestatie in Malmö.

Hillevi Larsson van de socialistische partij heeft net nog een Palestijnse prijs gekregen, waarvan het symbool bestaat uit een landkaart waar Israël helemaal niet meer op te zien is. Daniel Sestrajcic, van de sociaal-democraten, heeft tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö geprotesteerd tegen de Israëlische vlag voor het gebouw. Beide afgevaardigden hebben zich aangemeld voor de conferentie in 2016, maar zien er op de ochtend zelf toch maar liever van af. De betrokkenheid van Hamas en de aanwezigheid van antisemitische sprekers is zelfs voor deze anti-Israël parlementariërs/activisten te nadrukkelijk.

De ophef over de conferentie in Malmö wordt in 2016 zelf zo groot, dat één van de organisatoren, Majed al -Zeer, aankondigt dat op de conferentie geen symbolen en teksten zullen worden gebruikt, die met het Europese recht in tegenspraak zijn. De voormalige grootmoefti Sjeik Said Ekrima Sabri heeft daarom uiteindelijk niet op de conferentie van Palestijnen in Europa in 2016 in Malmö gesproken.

Blogger  Tobias Peterssson schrijft op 8 mei 2016: "Ik begon te bloggen over de aan Hamas gelieerde conferentie "Palestijnen in Europa". De kritiek op de conferentie verspreidde zich als rimpelingen in een vijver. Deze aandacht in de media heeft grote gevolgen voor de organisatoren en sprekers en hun mogelijkheid tot haat- en terreurpropaganda gehad: Eerste bedankte Hillevi Larsson  en Daniel Sestrajcic, vanwege de antisemitische sprekers op de conferentie. Daarna worden ook de omstreden sprekers, waaronder voormalig grootmoefti Ikrima Sabri van de conferentie geweerd."

In Nederland kunnen we daarvan leren. Juist het benoemen van de sprekers met hun antisemitische- en pro-Hamas boodschap zal de organisatoren op hun plaats zetten.

1 comment:

Jan said...

Een kort geding tegen burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, die daar dus als gedaagde bestuurder zich moet verantwoorden. Die paar duizend euro dat dit kost zal door de propagandistische waarde daarvan ruim de moeite waard zijn.