Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 05, 2017

Wie is Majed al-Zeer ?

De Rotterdamse bevolking is zich volkomen onbewust van de bezoekers en sprekers tijdens  de 'Palestinians in Europe Conference' op 15 april 2017 in de Doelen. Burgemeester Aboutaleb stelt dat er geen gevaar voor de openbare orde is en daarom de conferentie door mag gaan. Dat is echter niet het grootste gevaar. Hamas staat op de Europese lijst van verboden terreurorganisaties en het is onaanvaardbaar, dat deze organisatie een conferentie houdt in onze grootste havenstad.

Eén van de sprekers Majed Al-Zeer, van de Palestinian Return Center (PRC) in London inspecteerde afgelopen week al de Doelen en liep onbekommerd met Hamas fondsenwerver Amin Abou Rashed over het Schouwburgplein. (zie foto) Wie is hij eigenlijk en waarom is het zo erg dat hij de conferentie organiseert?
Majed Al-Zeer wordt in 1962 in Bethlehem geboren. In 1967 vlucht hij tijdens de zesdaagse oorlog, met zijn ouders, naar Koeweit. Hij werkte in Koeweit als ingenieur. Na de eerste Golfoorlog wordt hij uitgewezen naar Jordanië, waar hij met zijn familie één jaar blijft.

Volgens de 'global muslimbrother daily watch' is Majed Al-Zeer een Hamas-activist, die al in de jaren negentig een vluchtelingen  status in Groot-Brittannië kreeg en niet voor zijn Hamas lidmaatschap uit durft te komen, vanwege de politieke implicaties.

In november 2008 wordt in Damascus de conferentie voor het recht op terugkeer van Palestijnen gehouden en zit Majed Al-Zeer op het ere-podium, naast Khaled Mashal (de leider van Hamas), Mahatir Mohamad (voormalige president van Malaysia, bekend om zijn virulente antisemitisme) en Ali Akbar Mohtashamipur  (Het Iraanse lid van de regering die mede Hezbollah heeft opgericht).

In 2010 wordt de organisatie PRC door Israël verboden, omdat het de organisatorische- en coördinerende vleugel van Hamas in Europa is. In 2010 bezoekt Majed Al-Zeer ook voor de eerste keer Gaza. In een interview met Al-Jazeera in 2010, roept Majed Al-Zeer op tot het 'vernietigen van het 'zionistische project' en vraagt hij om meer militaire interventie in 'Palestina'. (Dit is een synoniem van zelfmoordaanslagen in Israël)


In November 2013 mocht Majed Al-Zeer, vanwege onbekende redenen, Jordanië niet inreizen.

In 2014 juicht Majed Al-Zeer de kidnapping van drie Israëlische tieners toe.

In juni 2015 wordt de PRC (Palestinian Return Center) toegelaten tot een commissie van de Verenigde Naties. De Hamas-leider Ismael Haniyeh belt direct met Majed Al-Zeer in London om hem met de nieuwe status te feliciteren. Israël protesteert tegen de VN-status van het PRC, vanwege rapporten van de Israëlische geheime dienst en andere Israëlische bronnen, waarin de directe banden van het PRC met Hamas worden aangetoond. De negentien leden van de VN-commissie van 'non-governmental' organisaties krijgen een bericht van Majed Al-Zeer waarin gerechtelijke stappen tegen Israël worden aangekondigd.

Op 25 oktober 2016 komt Majed Al-Zeer opnieuw in opspraak, als hij de PRC vertegenwoordigt tijdens  een conferentie in de Britse House of Lords onder leiding van Jenny Tonge. Een man in het publiek geeft de Joden de schuld aan de Holocaust en wordt toegejuicht.

Het Hamas lidmaatschap van Majed Al-Zeer is meerdere malen aangetoond, zowel door bestudering van de Hamas-website, als door de Israëlische geheime dienst. De foto's leveren ondersteunend bewijsmateriaal. Zijn uitspraken tonen zijn verbondenheid met de Hamas-ideologie. Genoeg redenen voor Nederland om deze man de toegang tot ons land te ontzeggen. Burgemeester Aboutaleb zou niet alleen naar de openbare orde moeten  kijken, maar ook de Europese regels over terroristische organisatie serieus moeten nemen.

2 comments:

Michael said...

Wanneer Arabieren de termen 'Palestina' en 'Palestijnen' gebruiken bedoelen zij 'Wij willen Israël doen verdwijnen'. Bestaat er zoiets als de vrijheid van antisemitische meningsuiting? Ik dacht van niet!

Jan said...

Aboutaleb zit in de tang. Als hij vóór de verkiezingen deze Hamas conferentie verbied, verliest de PvdA nog veel meer stemmen.