Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 06, 2012

CIDI verkiezingsdebat 5 september 2012

De enige politicus die tijdens het CIDI verkiezingsdebat gisteravond in de Rode Hoed te Amsterdam consequent sprak over "Judea en Samaria", die de Joodse nederzetting in Judea en Samaria een verrijking voor het land noemt en die vindt dat er vooral géén Palestijnse staat moet komen, die man kreeg nauwelijks de handen op elkaar. Slechts 5 % van de aanwezigen bracht na afloop zijn stem op deze politicus uit. Het gaat om Raymond de Roon van de PVV.

De andere politicus die echt pro-Israel standpunten verkondigde, was het Christen-Unie kamerlid Joël Voordewind. Hij sprak over de Bijbelse belofte ten opzichte van Israël en over de steun die zijn partij aan de Christelijke minderheden in de Arabische landen geeft. Het begrip "Grenzen van 1967" werd door hem nog eens uitvoerig uitgelegd als zijnde een bestandslijn die onderhandelbaar is.

Bijna alle partijen, behalve de PVV, wil in de toekomst een "Tweestatenoplossing" steunen, of zelfs Israel dwingen die "Tweestatenoplossing" te accepteren.

Ik zei na het een half uurtje aangehoord te hebben tegen mijn buurman Dani: "Deze mensen leven allemaal in een droom. Ze hebben nog niet begrepen dat de kans op een "Tweestatenoplossing" al lang verkeken is en dat het alleen nog maar dromen van Oslo-accoorden is, wat ze doen". dat ging dan wel tot een uurtje of elf door, zodat ik pas om een uur of twee weer terug in Eindhoven was. Je moet er iets voor over hebben. Hieronder twee filmfragmenten die tijdens de avond genomen zijn:

                              Raymond de Roon (PVV)

Joel Voordewind (CU): 

2 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Je bent een held Kees..