Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 17, 2015

Fop-Journalist Kevin P Roberson blijkt Provocateur

Dat was even schrikken voor Minister President Rutte, toen hij tijdens de Security Summit (NSS) in Noordwijk, maart 2014, plotseling een vraag van een journalist over Zwarte Piet moest beantwoorden. Niemand kon vermoeden dat de zogenaamde journalist, een uit Amerika overgekomen student journalistiek was, die zich met de Zwarte Pietenbeweging van Quinsy Gario had gesolidariseerd.

Kevin P Roberson vertrok op 12-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten, omdat zijn ouders het niet eens waren met het schooladvies voor hun zoon. In de VS maakte de jongen zijn school af en studeerde later journalistiek. Op Youtube zijn filmpjes te zien van Kevin P Roberson op bezoek in de dierentuin van Minneapolis, als een Oerang Oetan een naam krijgt en ook een video van Kevin P Roberson op bezoek bij de campagne van Ron Paul op de Universiteit van Minnesota. Had Kevin P Roberson het daarbij nou maar gelaten. Nee, hij moest persé terug naar Nederland om het coffeeshop beleid te filmen. Misschien zijn toen de stoppen doorgeslagen.

We schrijven januari 2015. Het is al weer een tijdje stil rond Kevin P Roberson en daar is Kevin P Roberson niet blij mee. De rel rond de afgelaste en daarna verplaatste Palestina-discussie op de Vrije Universiteit Amsterdam is een goede aanleiding weer eens prominent in het nieuws te komen.
Op de Vrije Universiteit hebben de 'Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina' een discussie over het "Israël-Vrij" maken van de universiteit georganiseerd, met tot overmaat van ramp de sprekers Anja Meulenbelt en Abulkasim Al-Jaberi.   Vlak na de moorden in Parijs is dit een regelrechte provocatie , die door Twitteraars en de Telegraaf wordt opgepikt van het blog Keesjemaduraatje en Geenstijl. De rector van de VU kiest eieren voor zijn geld en last de discussie af.
Dinsdagavond 13 januari gaat het debat toch nog door en is verplaatst naar het Mandelahuis aan het Weteringplantsoen te Amsterdam. Niks aan de hand. Het zaaltje zit vol en de sprekers kunnen rustig hun verhaal afsteken. Er zijn enkele onaangename vragen, onder andere van de columnist Yernaz Ramautarsing, die wil weten waarom Anja Meulenbelt steeds spreekt over genocide, als de bevolking van Gaza toch steeds groter wordt.

De discussie is al voorbij en de eerste bezoekers gaan al naar huis, als er een vervelend incident plaatsvindt.  'Journalist' Kevin P Roberson loopt naar voren, raakt in discussie met een bezoeker, in wie hij een politieke tegenstander meent te herkennen en bedreigt deze bezoeker met de dood. "Ik spoor jullie op en maak jullie af", zou hij gezegd hebben. Pliessie erbij. Kevin P Roberson wordt aangehouden en afgevoerd. Jammer voor de organisatoren, om de avond zo te zien eindigen.

Kevin P Roberson maakt met dit optreden een bewuste keuze, geen journalist meer te willen zijn en wel als activist op te treden. Op de foto van Maarten Brante maakt hij lachend het V-teken, waarmee hij te kennen geeft, dat de provocatie geslaagd is. Hij solidariseert zich met het Lijdende Palestijnse Volk en met Zwarte Piet. Zijn keuze. Het nette pak is uit, de haren worden iets langer in een Black- Panther-coup gedragen en Kevin P Roberson is revolutionair.

Wel vreemd dat een revolutionair van zijn postuur en met zijn kritiek op de Nederlandse rechtstaat, nu wel via legalistische weg probeert zijn gelijk te krijgen. Kevin P Roberson beweert nu op Facebook dat hij een aanklacht tegen fotograaf Maarten Brante indient, vanwege het niet juist weergeven van de feiten. Daar zal het Openbaar Ministerie ongetwijfeld op zitten te wachten. Bovendien wil Kevin P Roberson de bedreigde student aanklagen wegens valse aangifte. De pliessie krijgt het nog druk de komende tijd.

5 comments:

Mathilde van Vliet said...

Het niveau van meneer Kevin P Roberson is net zo bedroevend laag als het steenkolen Engels waarmee hij zijn gelijk probeert te krijgen met zijn Gariotische psychotische gewauwel omtrent Zwarte Piet.
Hij ging op 12 jarige leeftijd al het land uit; was fijn in de VS gebleven, want Nederland zit niet te wachten op zo’n ongeleid projectiel die zich dan weer druk maakt om Zwarte Piet en dan ineens voorop staat in het gesoepsidieerde klupje van Anja Meulenbelt voor Palestina. Hij zal ongetwijfeld sympathisant zijn van Hamas, ISIS, Al Fatah, Al Quiada, Boko Haram, etc. Over die laatste: weet deze meneer Kevin P Roberson hoeveel zwartjes kapot zijn vermoord door zwarte islamitische medebroeders? Waarom maakt meneer Kevin P Roberson zich niet druk om deze miljoenen onderdrukte zwarten? Mannen, vrouwen en kinderen die het werkelijk zwaar hebben met dagelijkse praktijken als mishandeling, verkrachting en de dood door Arabische moslims? Zwarten. Zwarten die zwarten uitmoorden. U weet wel; de donkere medemensen die zich altijd bekommeren om elkaar, zo solidair zijn wereldwijd. Want zwart…..
NOT.
Waarom zich bezig houden met een Nederlandse traditie Zwarte Piet en Sinterklaas? Waarom zich bezig houden met een gebied dat helemaal niet bestaat: Palestina?
Of zou meneer Kevin P Roberson lekker wat graantjes meepikken uit de dikke vette soepsidiepot van Anja Meulenbelt en haar kompanen?
Zou kunnen.
Per slot van rekening valt er in Afrika voor het opkomen van medezwarten geen droog brood te verdienen en daar heb je niet alle luxe van relaxte coffeeshops en betaald op je lauweren rusten een beetje in slecht Engels je clichématige verhaaltje afsteken.

Blijf ver van de Nederlandse beschaving – wat er nog van over is - want daar heeft meneer Kevin P Roberson helemaal niets mee.
En Nederland al helemaal niet met hem!

Jan said...

We zien hier weer het fenomeen nuttige idioten, of fellow travellers zoals deze door Karl Marx en lenin werden omschreven, maar dan op micro niveau.

Frank van der Linde, Quinsy Gario, en nu Kevin P Robertson zijn eigenlijk van een onbeduidend kaliber, als je deze tenminste meent te moeten vergelijken met grote namen als Norman Finkelstein of Ilan Pappé, die als Joodse antisemieten voor de linkse propaganda natuurlijk goud waard waren, totdat van Pappé bekend werd dat het merendeel van de historische feiten betreffende de geschiedenis van Israël bepaald werden door de wijze waarop deze door de ogen van de Palestijnen werden gezien. (interview 1999 met Baudouin Loos). Norman Finkelstein was jarenlang de ongekroonde Joodse koning van de linkse BDS beweging, totdat hij ze vergeleek met een sekte die de vernietiging van Israel nastreeft.

Van deze drie lijkt inmiddels Quinsy Gario al te zijn afgedankt door Sunny Bergman die al snel heeft begrepen, dat Quinsy Gario voor propaganda nog minder waard is dan het statiegeld op een fles frisdrank.

Michael said...

Ik vind het opmerkelijk dat politie wél bereid is in actie te treden bij de doodsbedreiging van een kleine vis als Kevin Roberson, maar niet wanneer Harry van Bommel en Gretta Duisenberg meelopen in een demonstratie waarbij 'Joden aan het gas' wordt geroepen, noch, wanneer duidelijk herkenbare mensen voor de camera 'Dood aan de Joden' scanderen tijdens een optocht door de Haagse Schilderswijk.

Theofiel Boemerang said...

Gaaf, een pro-Israël-website. Ik kwam hier om te lezen over die mafkees van een Kevin, maar helaas, Palestina wordt er weer bijgehaald. Dat die mafkees zich nou graag profileert als de Messias van de onderdrukten, of welk waanzinnig idee er ook achter zit, wil nog niet zeggen dat elk onderwerp waar ie zich voor inzet dan maar meegenomen kan worden in je verhaal tegen 'm. Zionisten zijn mafkezen, net als Kevin en Quincy, helaas voor u allen behoren ze tot 2 verschillende kampen. Free Palestine, mvg.

Billievd said...

Wie niet horen wil moet maar voelen. Eerst uitdagen en dan moord en brand schreeuwen. Bah.