Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 27, 2015

Zwarte Piet splijt antifascistisch Comité van Waakzaamheid

Helaas, het multiculturele denken tast nu ook het Comitee van Waakzaamheid aan. Omdat er veel oudere blanke mannen in dit verzetscomité zitten, voelt Anja Meulenbelt zich er niet meer thuis.

"Het doel is prachtig, waakzaamheid tegen herlevend fascisme, maar de groep is zodanig gedomineerd door witte ouwe mannen, die geen idee hebben over diversiteit en hoe je een echte gemengde groep mensen bij elkaar krijgt en democratisch samenwerkt - ik heb besloten dat er te veel energie verloren gaat aan uitleggen en uitleggen en dan nog niet gehoord worden. Gelukkig zijn er meer dan voldoende initiatieven en groepen waar ik mijn ei wel kwijt kan."

Reacties uit het anti-racisme-kamp:
Tineke Bennema De Jeugdraad en ik zijn ook het Comite gestapt. Ik moet helaas Anja volkomen gelijk geven.

Lonneke Lemaire Het is zo jammer. We hebben in de anti racisme beweging zo'n behoefte aan verdieping, aan kennis over de geschiedenis van fascisme, over hoe fascisme nu in de wereld er uit ziet. Maar voorlopig doen we het met een hele serie prachtige toespraken tijdens de jaarlijks georganiseerdeKristallnachtherdenking ( Herdenking Kristallnacht ). Zie ook:www.herdenkingkristallnacht.nl

Maar dan komt de aap uit de mouw:
Joan de Windt Doet me denken aan de discussie tussen Frans Fanon en Zanoni (koloniaal ambtenaar op Madagascar). Zolang zwarten zich als brave kinderen gedroegen en zich lieten leiden, was alles goed. Maar waag het niet je als gelijkwaardig te manifesteren, dan word je eng en bedreigend en moet worden ont'mand'. je moet altijd je plaats blijven kennen, en die is duidelijk ONDER de witte mannen. En dit is ZO vanzelfsprekend dat het onzichtbaar voor hen is.


Anja Meulenbelt Precies, Joan. Ook dit was een onderwerp in het conflict. De baas zei over de zwarte pieten actie: dat was een verkeerde politiek. Ze hebben agressie veroorzaakt, ze hebben geprovoceerd, en als die mensen (hij had het over die hysterische twee miljoen witten die opeens dachten dat hun hele sinterklaasfeest zo niet hun gehele cultuur zou worden vernietigd) straks fascisten worden dan is dat het gevolg van hun eigen provocaties. Kortom: de zwarten hebben de agressie opgeroepen door te beginnen met de aanval. Precies wat je zegt: niks tegen zwarten zolang ze hun plaats weten. Maar: allemaal geheel onbewust, want de baas vond zichzelf helemaal geen racist: hij maakte tenslotte geen onderscheid.

Het is dus uiteindelijk de Zwarte Pietendiscussie, die het Comité van Waakzaamheid onderuit haalt. Eerst hebben ze met hun 'Palestina-Gaza-Zwarte Piet-konksie' de grote brede 21-maart-beweging om zeep geholpen en nu brengen ze ook nog de laatste resten van antifascistisch verzet ten val. 

5 comments:

vanhetgoor said...

Heel ergens ver weg wordt bij mij de indruk gewekt dat deze genoemde mensen niet door hebben dat zij het zijn die het fascisme aanhangen. Ze hebben geen enkele notie van wat ze zijn en van wat ze doen.

Jeff said...

“Die hysterische twee miljoen witten”…. Dat klinkt wel héél erg als een “iedereen is gek, behalve wij”-redenering.

Anonymous said...

Wat is dat toch bij die zelfbenoemde antiracisten om blanken 'witte mensen' te noemen?

Wat zijn witte mensen? Albino's? Is dat niet bijzonder discriminerend naar albino's toe?

En moeten we nu mensen van het mongoloïde ras 'gele mensen gaan noemen en inianen 'rode mensen'?

Ze durven waarschijnlijk geen 'blanken' te zeggen, aangezien dan hun eigen racisme (onderscheid maken tussen rassen) te duidelijk naar voren komt.

Olivarius said...

club van nutteloze tijdverspilling, maar wel ludiek, voorwerp om mee te lachen ...
deze mensen leveren enkel een bijdrage aan de verstrakking van buikspieren en bewijzen zo ergens toch hun nut

Nealson said...

Het wordt inderdaad een cliché.

De echte fascisten vind je bij de "anti-fascisten".

De dikte van de plaat die voor het hoofd zit is vaak moeilijk te schatten.

Baby boom generatie... wat een devolutie.