Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, April 16, 2020

Coronoia-Advocate Beate Bahner wordt ontslagen uit de psychiatrie

Een interessant geval van recht-statelijk denken, vindt op dit moment in Duitsland plaats. Helaas wordt degene die de discussie aanzwengelt meteen op straat opgepakt, gekneveld en in een psychiatrisch ziekenhuis opgesloten. Wat is er gebeurd?

De advocate Beate Bahner heeft al verschillende boeken over gezondheidszorg en recht geschreven. Vorige week diende ze bij het Duitse Bundesverfassungsgericht (dat is de Raad van State) een klacht over de Corona-maatregelen, die ze als ongrondwettelijk beschouwt in. Haar aanvraag werd meteen, met verwijzing naar de noodsituatie, afgewezen. Beate Bahner is van mening dat het virus Corona en de verspreiding ervan, geen ingrijpen in de democratische rechten rechtvaardigt.

Kort daarop organiseert Beate Bahner een demonstratie in Heidelberg. De Duitse officier van justitie klaagt haar daarvoor aan. Ze brengt daarmee de openbare orde in gevaar. Manifestaties zijn tenslotte verboden. Daarmee bewijst het Openbaar Ministerie tegelijkertijd, dat de Duitse grondrechten buiten werking zijn gesteld.

De spanning loopt op en Beate voelt zich bedreigd. Ze kijkt naar buiten en ziet een auto, die minutenlang voor haar auto parkeert. Daarop vlucht ze haar woning uit en vraagt voorbijgangers de politie te waarschuwen. Ze krijgt daarbij van de ter plekke aanwezige Heidelbergers geen enkele steun. Niemand belt de politie. Als het haar dan uiteindelijk lukt om een politieagent aan te spreken en verklaart, dat ze zich bedreigd voelt, wordt ze geboeid en gekneveld en in een isolatiecel opgesloten. De volgende dag wordt ze bij het academische psychiatrische ziekenhuis afgeleverd.

In een opgenomen telefoongesprek met haar zuster, draait Beate Bahner wel een beetje door. Ze verwijst naar de psychatrie als zijnde 'Guantanamo' en bovendien zegt ze heel terloops over de politie: "Ze moesten even naar Amerika bellen om te horen wat ze moesten doen". In hetzelfde telefoongesprek beweert Beate, dat ze van één meter hoogte op een stenen vloer is gegooid, waarbij een hoofdwond is opgetreden.

Gisteren werd Beate Bahner weer vrijgelaten, zodat ze meteen bij de rechtbank verhoord kon worden, inzake de tegen haar ingediende strafaanklachten, wegens in gevaar brengen van de volksgezondheid. Na haar verhoor, omarmde ze de aanwezige demonstranten, één voor één. 



No comments: