Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 24, 2020

NRC brengt Sigrid Kaag in verlegenheid

Een artikel vol beschuldigingen richting Israël in het NRC, wat is nieuw? Het gaat nog steeds over Samir Arbid, de ex-medewerker van een landbouworganisatie, die wordt beschuldigd van moord. Nederland komt door deze terreuraanslag in verlegenheid vanwege de subsidie aan deze organisatie UAWC. Waar gaat het eigenlijk over?

Is Samir Arbid nu wel of niet een lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en heeft Nederland dus indirect steun aan de PFLP gegeven? De Minister zegt er dit over:
"Omdat zorgvuldig handelen op dit punt dermate belangrijk is heb ik besloten om extern onderzoek te laten verrichten naar eventuele banden tussen PFLP en UAWC en de wijze waarop UAWC invulling geeft aan het eigen beleid dat medewerkers politiek niet actief mogen zijn, alvorens een besluit kan volgen over de verdere samenwerking met UAWC."

Het NRC zegt er dit over:
 
Onze lokale BDS-boer, Maarten Jan Hijmans zegt er dit over:
"Eén van de al jaren herhaalde beschuldigingen in dat verband is dat UAWC en vergelijkbare organisaties als Addameer (mensensrechten), Defense for Children International  - Palestine, Union of Health Work Committees (UHWC),  Union of Palestinian Women Committees (UPWC), allemaal mantelorganisatioes van het PFLP zijn. Althans volgens de organisatie NGO-Monitor."

Achteréénvolgens dus:  Het moet onderzocht worden, het is niet bewezen en het is laster. Nu komt het NRC zelf met een foto van een demonstratie, waar een bord meegedragen wordt, waar een PFLP-logo op staat, samen met een foto van Samir Arbid. Blijkbaar is er een PFLP-drukkerij op de Westelijke Jordaanoever, waar ze hebben gedacht:  We zullen even een bewijs leveren. Samir Arbid is lid van PFLP.

No comments: