Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, September 08, 2020

@Abu-Pessoptimist (Maarten Jan Hijmans) stopt met bloggen over het conflict


"(...)  hier in Nederland heb ik weinig weerklank, vrijwel geen invloed, en zijn er vooral veel mensen (Israellobbyisten en conservatieve christenen) die mij uitmaken voor antisemiet. De ironie, dat je door de principes van moraal, redelijkheid, en verdraagzaamheid na te leven die het jodendom altijd heeft hoog gehouden, nu voor anti-Joods wordt uitgemaakt, terwijl rechts en het onverdraagzame nationalistische Israel nu blijkbaar het jodendom symboliseren.  Laten anderen het stokje maar een tijdje overnemen. Ik zal het vanaf de zijlijn gadeslaan en alleen nog ''highlights'' coveren. Ik zal me gaan bezighouden met andere dingen. Ook op dit blog." 

Maarten Jan Hijmans stopt met het vertalen en rapporteren van incidenten in Israël. Op het oog is het een onschijnbaar mannetje, maar kenners weten dat deze blogger bestuurslid van de boycotorganisatie DOCP is en al in de jaren zeventig, toen contact met de terreurgroep Fatah nog verboden was, contacten met deze terroristen onderhield. Nu zou de objectieve en onbezoldigde observator nog tegen kunnen werpen, dat praten met de vijand ook iets op kan leveren, maar helaas heeft dat de laatste vijftig jaar slechts heel weinig opgebracht. 

Doordat ik vroeger ook heel erg links ben geweest en altijd contact met de scène heb gehouden, weet ik uit zeer betrouwbare bron, dat Maarten Jan Hijmans onlangs een wandeltocht door Marokko heeft gemaakt. Zijn conditie was toen al zo broos, dat hij op een ezel achter de wandelaars aan werd gezeuld. Dit beeld van een Abu, die net als de Heiland zelfe, op een ezel zijn volgelingen toespreekt, gaat mij sindsdien niet meer uit mijn geestesbeeld.

Kamervoorzitter Khadija Arib, die ook van de partij was, werd het soms te veel en maande de Pessoptimist eindelijk eens op zijn eigen poten te gaan staan. Deze woorden van Kadija Arib konden wel eens profetisch blijken te zijn geweest. Abupessoptimist gooit het bijltje erbij neer. Of het echt zo is, zullen we de komende dagen gaan lezen op zijn epische blog Abu-pessoptimist



    


1 comment:

Likoed Nederland said...

Opgeruimd staat een stuk netter.

De man publiceerde de grootst mogelijke nonsens, als het maar haatgevoelens tegen Israel zou oproepen.

Een recent dieptepunt bijvoorbeeld was het brengen van het nieuws dat Israel een corona testcentrum in aanbouw zou hebben verwoest. Terwijl zelfs de grootste minkukels wel begrijpen dat zo een centrum nu haast heeft, en dat je daar dus geen nieuwbouw voor pleegt maar een bestaand gebouw gebruikt. Het gebouw bleek uiteraard geen testcentrum, maar een auto-showroom, zonder bouwvergunning.

Toch bracht hij dit verhaal, volkomen verblind door haat.

En dan heeft hij de gotspe om zichzelf te prijzen voor zijn "principes van moraal, redelijkheid, en verdraagzaamheid".
In werkelijkheid predikte hij totaal het tegenovergestelde.