De laatste “Palestinians in Europe Conference” werd afgelopen zomer in het Zweedse Malmö gehouden. Deze keer liep de conferentie niet zo soepel als afgelopen jaren. De Nederlandse vermoedelijke Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed kreeg voortdurend vragen over Hamas. Hij dreigde de aanwezige journalisten zelfs met een rechtszaak als ze hem nogmaals met Hamas in verband zouden brengen. De Palestijnse PLO, die nu op de Westelijke Jordaanoever regeert, veroordeelde de conferentie vanwege vermeende steun aan terrorisme en wegens het splijten van de beweging. (Palinfo.com)

Kort naar terugkomst in Nederland werd Amin Abou Rashed, één van de organisatoren van de “Palestinians in Europe Conference”, samen met dochter Israa, gearresteerd wegens deelname aan een terroristische vereniging, geld witwassen en geldelijke steun aan Hamas. Dochter Israa Abou Rashed is intussen weer onder voorwaarden vrij, tot het proces begint. De eerste openbare zitting zal op 4 oktober in Rotterdam plaatsvinden.

(op de foto links: De Belgische publicist Lucas Catherine)

Vroegen we ons vorige week nog af waarom de officiële Nederlandse pro-Palestijnse organisaties, zoals Rights Forum, Palestina Komitee en BDS geen steun aan Amin Abou Rashed verlenen, krijgen we deze week van Palinfo.com dus antwoord. De PLO steunt de “Palestinians in Europe Conference” en de aan Hamas gelieerde Amin Abou Rashed niet en daarom doen zij het ook niet. In het verleden hebben echter al deze Nederlandse pro-Palestijnse organisaties met Amin Abou Rashed samengewerkt en vonden ze het een goed idee om met de authentieke éénarmige Palestijn op de foto te gaan.

Intussen protesteren aanhangers van de moslimbroederschap gebroederlijk met radicaal marxistische studenten van Samidoun voor vrijlating van de oude Hamas-reus. Het pad van Marx naar Allah is nog niet overwoekerd door onkruid. De steun is weliswaar niet bijzonder talrijk, maar in Gaza, Wenen en Milaan werden protestdemonstraties tegen het gevangen houden van Amin Abou Rashed gehouden. Zie de foto’s hieronder :

Gaza 12 september 2023

Demonstratie bij het Nederlandse consulaat in Milaan (1 september 2023)

Demonstratie bij het Nederlandse consulaat in Wenen (8 september 2023*)

Posters in Rotterdam (7 september 2023*)

Muiderpoortstation Amsterdam (3 september 2023*)

* De datum geeft de datum van publicatie weer