Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 15, 2015

Frank van der Linde sprak namens "Youth for Palestine"

De zelfbenoemde activist Frank van der Linde komt steeds meer in het nauw door zijn banden met de anti-Israëlische organisaties 'Youth for Palestine' en 'Back to Palestine'. Afgelopen dinsdag 13 oktober 2015, demonstreerde Youth for Palestine ongegeneerd samen met Hamas-fondsenwerver Amin Abu Rashed in Den Haag. Eén van de leuzen van de demonstratie was: "In solidariteit met de Palestijnse Intifada". Zoals bekend houdt die Intifada in, dat Israëlisch burgers midden op straat worden neergestoken.

In diverse reacties op Twitter en Facebook ontkent Frank van der Linde nu, dat hij lid is van, of betrokken is bij, 'Youth for Palestine' en 'Back to Palestine'. Wel geeft hij toe dat hij betrokken is bij de verstoring van een show van de Israëlische actrice Lia König, georganiseerd door 'Youth for Palestine'.



In het NRC van maandag 15 september 2014 wordt Frank van der Linde opgevoerd als een activist van "Youth fot Palestine":

Optreden van Israëlische actrice verstoord

NRC 15 september 2014 maandag

Amsterdam. Tien activisten hebben zaterdagavond een optreden van de Israëlische actrice Lia Koenig in theater de Doelenzaal in Amsterdam verstoord. Ze riepen leuzen als ,,Boycot Israël" en ,,Free Palestine". Binnen enkele minuten werden ze afgevoerd en kon Koenig (84), een grootheid in haar land, haar onewomanshow voortzetten.
De show maakte deel uit van het Spot On theaterfestival, dat de culturele uitwisseling tussen Nederland en Israël als doelstelling heeft. In de zaal zaten onder anderen Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) en voormalig CIDI-directeur Ronny Naftaniel.
Een van de activisten, Frank van der Linde, zegt desgevraagd dat de actie gericht was tegen de ,,etnische zuivering" van Palestijnen door Israël. ,,Koenig heeft zich niet uitgelaten over het Israëlisch-Palestijnse conflict, maar ze spreekt zich ook niet uit tegen het beleid van de Israëlische regering. Uit alles bleek dat het festival een promotie-evenement voor Israël was. Het wordt gesponsord door de Israëlische overheid en op de website stond: 'Be there to support Israel'." Van der Linde kondigt meer acties aan: ,,Dit is een nieuw begin. Ik heb geen enkele terughoudendheid meer."
Erga Netz, organisator van het festival, zegt in een reactie dat het optreden van Koenig ,,hooguit enkele seconden" verstoord is geweest. ,,De actie bleek een bron van inspiratie voor Lia. In het vervolg van haar show heeft ze er diverse grappen over gemaakt. Ze leek niet erg aangedaan. 'Ik kom net uit een oorlog', zei ze."

Opvallende uitspraak van 'woordvoerder' Frank van der Linde: "Dit is een nieuw begin. Ik heb geen enkele terughoudendheid meer."


5 comments:

Jan said...

Het ontkenningsgedrag van Frank van de Linde lijkt erop te wijzen, dat hij begint te beseffen dat zijn betrokkenheid bij dit soort gewelddadige incidenten hem definiëren als een antisemiet. Hoewel genoemde organisaties openlijk flirten met moslim fanaten, die er zelf geen enkel misverstand over laten, dat de Jood hun doelwit is, en de Palestijnen slechts dienen als schaamlap, lukt hen nog steeds om dat stempel te voorkomen.

Niet dat Frank Verlinde zich daarvoor schaamt, maar het houd toch enige risico in, want die status maakt hem een paria in alle kringen, ook die van deze antisemitische organisaties als reeds genoemd, omdat dit uiteindelijk zal kunnen leiden tot intrekking van de zo broodnodige subsidies.
Zelfs Farah karami directeur van de subsidie fabriek Oxfam Novib kan dan niet meer helpen.

Unknown said...

Keesje keesje keesje... Je hele redenatie is opgehangen aan jouw veronderstelling dat de verstoring zou zijn georganiseerd door Youth for Palestine... En dat is een misvatting... Het was een los samenwerkingsverband....

Lees hier mijn verklaring van destijds waarin dat ook naar voren komt.. Beter je huiswerk doen jongen....

http://frankvanderlinde.net/verklaring-verstoring-show-lia-koenig/

Pieter Breydel said...

Frank: Als je er niet mee geassocieerd wil worden dan moet je ook niet met hun acties meedoen.

Mathilde van Vliet said...

Het schijnt dat die Frank van der Linden huilie huilie is weggelopen uit de raadszaal in Amsterdam? Goh….meneer krijgt wat tegenstand en vertrekt jankend met de staart tussen de benen?
Dat zouden er meer moeten doen uit dat pallie-kampje!! Go Pro Israël mensen, go!!!!

Jan said...

Verreweg de meeste geuite verontwaardiging betreft het ‘targetten’ van een oude dame van 84, die zich nooit publiekelijk heeft uitgelaten, positief of negatief, over het beleid van de Israëlische regering. Daardoor was ik in eerste instantie ook terughoudend om aan de actie deel te nemen. Bij nader onderzoek bleek echter dat het gehele event en zeker ook de onemanshow van Lia Koenig wel degelijk een promo-event voor Israël was.

Eigen verklaring van Frank van der Linde waarin hij zichzelf beschouwd als hoeder van de democratie, die die democratie ook met straatterreur mag verdedigen. Het is terreur voor de goede zaak. (Citaat Meindert Fennema 2004)

Als de Nederlandse regering vindt dat Israël zich niet aan het internationale recht hoeft te houden, dan voel ik me ook niet meer gebonden om me aan de Nederlandse wet te houden.

Het is vooral de kinderlijke manier van denken, die griezelig duidelijk de gedachtegang van een psychopaat laat zien. En het is ook de opstap naar het zichzelf wettigen, dat het fysiek aanvallen van een Joods persoon, met als enige argument, dat die persoon zich positief over Israël uitlaat als een legitiem daad zou mogen beschouwen. Immers de wet geld dan ook niet meer voor Joden, die zich positief over Israel uitlaten.

Ik,onze en wij zijn de trefwoorden die hier toch duidelijk maken, dat Frank van der Linde tezamen en in vereniging met anderen door middel van terreur het recht op vrijheid van meningsuiting van een persoon onmogelijk heeft gemaakt, op grond van het feit dat die persoon tot het Joodse geloof behoort.