Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 22, 2019

Mevrouw L.M.C. (Lieneke) Woltjer-Van der Hoeven Leonhard

De stiefmoeder van het pro-Palestijnse activisme in Nederland, mevrouw L.M.C. (Lieneke) Woltjer-Van der Hoeven Leonhard gaf al in de jaren vijftig lezingen over de Arabische wereld.

Zij inspireerde de oprichters van het Palestina Komitee, zonder er ooit lid van te worden. In het boek "Vijftig Jaar Palestina Komitee, ontkennen, goedpraten, meedoen" wordt uitgelegd waarom. 

Lieneke Woltjer vertegenwoordigt in haar eentje de romantische visie op 'De Palestijn' in Nederland. Het idee dat er een edele onaangeraakte oer-Palestijn bestaat, die beschermd dient te worden en wiens rechten in ere hersteld moeten worden. De Indiaan in het Midden-Oosten, zeg maar. Lieneke Woltjer kon zich net zo gemakkelijk gedragen als een verwend huilend meisje, als ook als een dame op stand, die het Eurabia-congres in Parijs bezocht. Lees het gehele hoofdstuk in mijn prachtboek "Vijftig Jaar Palestina Komitee"

Het kapitaal van Lieneke Woltjer wordt nu beheerd door de Leonard Woltjer Stichting, waar de oud leden en oprichters van het Palestina Komitee zitting hebben. Als je een aankondiging ziet, voor een debat of lezing waar je vrij veel voor moet betalen en waar de strekking van het thema is, dat Joden helemaal niet bestaan, dan wordt dat 9 van de 10 keer door deze illustere stichting georganiseerd.

   

No comments: