Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 11, 2021

De verkeerde naam van Kauthar Bouchallikht (GroenLinks)

Het is misschien maar een kleinigheidje en Carel Brendel ligt er niet wakker van, maar de nr. 9 op de lijst van Groenlinks, Kauthar Bouchallikht, staat met de verkeerde naam op de kieslijst. Op wikipedia en op de website van Groenlinks, staat ze onder de naam "Kauthar Bouchallikht". Let daarbij op de letter "t" aan het einde van de naam. Op het stembiljet vind je deze kandidaat onder de naam   "Kauthar Bouchallikh", zonder de "t" op het einde. 

Wat zijn eigenlijk de regels? Volgens de kieswet moet de naam volgens de basisregistratie opgeschreven worden. Zoals je in de burgerlijke stand beschreven staat dus. Maar onder welke naam in Kauthar dan in haar woonplaats geregistreerd? We kunnen daar achter komen door in het document van de Stichting Groene Moslims, waar zij bestuurslid van was, te kijken. De Kamer van Koophandel controleert altijd het uittreksel van de gemeente. Daar staat ze zonder laatste "t" geregistreerd. 

"Kauthar Bouchallikht" staat dus verkeerd op de affiches en op de Wikipedia en staat goed op het stembiljet en bij de Kamer van Koophandel. Het is onduidelijk waarom zij bij de partij een verkeerde naam heeft opgegeven. Volgens Carel Brendel is de verschillende schrijfwijze ook bij haar vader, de moslimbroeder, het geval.

Het is niet voor het eerst dat een Groenlinks kamerlid een andere naam opgeeft dan in de basisregistratie te vinden is. Voormalig kamerlid Wijnand Duijvendak heeft ooit zijn naam met een "y" geschreven, hetgeen dus onjuist was.

Als de naam op het stembiljet niet gecontroleerd en foutief was weergegeven, zou er een serieus probleem opgetreden zijn. Mogelijkerwijze zouden de vele stemmen, die Kauthar dankzij de publiciteit over haar lidmaatschap van de moslimbroederschap heeft gekregen, dan niet geldig zijn. een nieuwe blamage voor partijleider Jesse Klaver.


Morgen een nieuwe aflevering van "de puntjes op d i", op dit blog. Dan gaan we het hebben over Anouscha Nzume, op de lijst van BIJ1, die eigenlijk heel anders heet. 

No comments: