Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 12, 2021

Hallo witte vrouw, hoe heet je?

Verbazing en vraagtekens over de werkelijke naam van nummer 17 op het stembiljet van de partij BIJ1 van Sylvana Simons. Anousha Nzume, schrijfster van het prachtboek : "Hallo Witte Mensen", waarin het "white privilege" zo treffend omschreven wordt, ging tijdens haar moeilijke jeugd in de ghetto's van Amsterdam-Buitenveldert, gebukt onder de witte naam Anna Steijn. In een vorig blog ging ik er ten onrechte van uit, dat Steijn de naam van haar moeder is. Dat is niet correct. Het hockeymeisje Anna Steijn werd zo genoemd, omdat haar stiefvader de naam Steijn draagt. In werkelijkheid heet ze anders, maar hoe anders?


In de database van ImdB van Amazon wordt deze ster, bekend van Vrijland (2010), Meiden van de Herengracht (2015) en Bradaz (2001), geregistreerd onder de naam "Anna Senga Figee", geboren in Moskou (12 juli 1969)




Op Google wordt Anousha Nzume ook neergezet onder de naam "Anna Senga Figee". Tijdens de verkiezingen is het verplicht de naam, zoals vastgelegd in de basisadministratie van de woonplaats, te gebruiken. Anousha is echter intussen naar New York verhuisd en woont met haar man in een appartement op Roosevelt Island. Te zien aan de beelden op Google streetview heeft ze op die plaats weinig last van "white privilige". 

De Kamer van Koophandel controleert de naam van de bedrijfseigenaar, via een uittreksel uit de burgerlijjke stand. Te zien aan het KvK-uittreksel van haar productiebedijf "Nzume Projects", is de werkelijke naam van Anna Steijn, aka Anousha Nzum, aka Anousha Figee:

"Nzume - Figee, Anna Senga"



Figee is dus de naam van haar man Martijn, de psychiater in New York. Nzume is de naam van haar Kameroense vader en Steijn is de naam van haar stiefvader. De naam van haar moeder is onbekend. 



No comments: