Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, November 29, 2014

Het is de schuld van de VS en Israël

Aanstaande maandag nodigt de Balie in Amsterdam ons allemaal uit, voor de vrije meningsuiting omtrent Hamas, IS en het Zionisme. Een interessante gast is het Stop-de-Bezetting-bestuurslid Sonja van den Ende. Hieronder een overzicht van het eenvoudige wereldbeeld van deze dame:

De Amerikanen steunen Islamitische Staat in Irak en Syrië
Verschillende keren laat Sonja op haar Facebook zien, dat de IS gesteund wordt door de Verenigde Staten, dan wel opgericht is door de VS. Tegelijkertijd wordt IS gebombardeerd door de troepen van de VS. Dat noemt Sonja een "False Flag"

In een interview voor Radio Den Haag op 26 september dit jaar, zegt Sonja van den Ende: "...dat de IS gesteund wordt door Amerika" en ook "Dat wat Lange Frans vanmorgen al getweet heeft....en die visie delen wij helemaal...dat we tegen de oorlog zijn, die Amerika uitvoert". Dus Sonja van den Ende en de actiegroep "Oorlog is geen oplossing" zijn tegen de bombardementen van de VS op Syrië en Irak en ze geloven ook tegelijkertijd dat de VS heimelijk steun verleent aan de IS.

De Islamitische Staat is een uitvinding van de VS en de Mossad
De mythe dat de leider van IS, Abu Bakr al Bagdadi, een agent van de Mossad is, wordt door Sonja van den Ende op haar Facebookpagina driftig verspreid.


Oorlog is geen Oplossing
Als Sonja van den Ende , met haar actiegroep "Oorlog is geen Oplossing", demonstreert tegen de oorlog, dan bedoelt ze eigenlijk, dat ze tegen Israël en de VS is. De Syrische dictator Assad wordt door haar door dik en dun gesteund. Dat is te zien op onderstaande foto:


Op één en hetzelfde beeld: De Syrische president Assad, "Oorlog is geen oplossing" en "Israel agressie tegen Syrië". Dat is het eenvoudige wereldbeeld van Sonja van den Ende.

2 comments:

Aquarius said...

Het lijkt er sterk op dat deze dame niet alt\ te best spoort.

Jan said...

Sonja van der Ende is een voorbeeld van een hele generatie, die geen gebrek heeft aan intelligentie maar een moreel tekort. Groepsdwang en ideologische indoctrinatie, heeft deze potentiële massamoordenaars gecreëerd. Ik citeer Dietrich Bonhoeffer, die in 1945 in de nazi dodencel deze analyse maakte, die tot op heden actueel kan worden genoemd.