Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 10, 2014

Jose van Leeuwen is er gloeiend bij

Beroepsactiviste Jose van Leeuwen is er gloeiend bij!! Ze moet deze week bij de pliessie komen, om uitleg te geven over de Gazademonstratie in Den Haag, waar met hakenkruizen werd gezwaaid. Op de Facebooks wordt met invoelend vermogen empathisch gedaan over de oproep.
"zetten ze een koningstroon voor je klaar?" , "Beginnen ze weer over dat hakenkruis?", "Het waren niet de Palestina demonstranten die voor opschudding zorgden"

'Het zijn altijd de anderen en wij hebben het nooit gedaan.' Dat is de boodschap die Jose van Leeuwen meekrijgt, voordat ze tekst en uitleg gaat geven over de fascistische symbolen die in haar demonstratie meegedragen werden.

Opvallend gegeven, dat Jose van Leeuwen op haar Facebooksite beweert "politiewoordvoerder" te zijn. Wat betekent dat?  Voert ze het woord voor de politie, of is ze woordvoerder voor de demonstranten. In dat geval is ze wel degelijk verantwoordelijk voor de meegedragen symbolen.Het is niet de eerste keer, dat Jose van Leeuwen met fascistische symbolen in verband wordt gebracht. In februari 2011 demonstreerde Jose van Leeuwen, samen met Hamasfondsenwerver Amin Abu Rashed en de nationalistische organisatie kameraadschap Drechtsteden, tegen Israël. Dat incident blijft haar jarenlang achtervolgen, ook al heeft ze er reeds diverse malen afstand van genomen.


No comments: