Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 19, 2014

Zwarte Piet; de Koning; Israël

Grote ophef over een Anti-Zwarte-Piet-demonstrant, die afgelopen zondag opeens "Fuck de Koning" begint te roepen en daarna door de Amsterdamse politie wordt opgepakt. Blijkbaar hebben die twee thema's met elkaar te maken. Als je tegen een Nederlandse traditie als Sinterklaas en Zwarte Piet bent, dan ben je ook automatisch tegen het koningshuis. Logisch eigenlijk. Het is een extreme vorm van "Weg met Ons" zeggen. Mijnheer wil niet bij Nederland horen. Op 6-jarige leeftijd met zijn ouders uit Irak naar Nederland gevlucht, hier een goede opleiding krijgen en verder ook alle faciliteiten van de verzorgingsstaat genieten en toch "Weg met Ons", of beter gezegd: "Weg met Jullie" roepen.

Wat hebben Zwarte Piet en het Koningshuis nu met Israël te maken? Afgezien van dat deze types overal een complot van Joden achter zien, blijkt de Anti-Zwarte-Piet-Beweging een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Hamasknuffelaars te hebben. We weten niet waarom.Vlak voor de grote Anti-Zwarte-Piet-demonstratie maakte notoir anti-Koningshuis-demonstrante Johanna VH een foto van de harde kern van Zwarte Piet haters en schreef later op Facebook: "Lekker ontspannen weekend met jullie!! Ben helemaal bijgekomen! Hahaha liefde" Blijkbaar vindt Johanna het slaan van journalisten, het roepen van "Free Palestine" op een Zwarte-Piet-Demo en het schreeuwen naar politieagenten een "ontspannen weekend".

Op de foto staan vier personen met een anti-zionistische- en zelfs ronduit antisemitische levenshouding gebroederlijk bij elkaar.

Houda Stitou (helemaal links) organiseerde afgelopen zomer diverse pro-Hamas betogingen in Amsterdam en werd tijdens de verstoring van het theateroptreden van de Israelische actrice  Lia König gearresteerd.

Darryl Danchelo (voor de kijkers rechts, met kapuchon, naast Abukassim Al-Jaberi) werd afgelopen zomer geweerd van de antiracistische AFA demonstratie, omdat zijn antisemitische teksten zelfs de Haagse AFA te ver gaan.

Jelle Bruinsma (helemaal achteraan 4e v.l.) acteert als anti-Israelische activist op een veel hoger niveau. Hij haalde de Amerikaanse universiteitsdocent Norman Finkelstein naar Nederland om hier zijn Pro-Hezbollah-speech te kunnen houden. Bij die gelegenheid werd hij door Norman Finkelstein geprezen om zijn intelligentie en zijn inzichten over Mahatma Gandhi.

Abukassim Al-Jaberi (in het midden met armen om twee vrienden) werd opgepakt bij het verstoren van een theatervoorstelling van de Israelische toneelspeelster Lia König en onderhoudt nauwe banden met zowel de moslimbroederschap, Hamas, als de anti-Israëlische activist Frank van der Linde

Dat zijn dan allen nog maar de meest bekende anti-Israël-activisten. Bob Scholte houdt zich normaal bezig met verbeteren van onderwijs, maar heeft in de zomer ook met de Internationale Socialisten meegelopen in anti-Israel demonstraties. Bob Wester is als lid van de Internationale Socialisten ook een aanhanger van Hamas.

Weest dus gewaarschuwd ! Zodra deze extremisten de Zwarte Piet hebben afgeschaft, marcheren ze zo door naar Jeruzalem om ook daar alles wat in hun ogen vies en voos is, om zeep te helpen.

17 comments:

Amy Rijke said...

Tja... ik ben atheist, niet-joods, al jaren lid van CIDI, werkend, uit een links nest maar ik stem desondanks CU omdat ze pro-Israel zijn - en ik vind het prima dat zwarte piet gaat verdwijnen. Theo van Gogh zei ooit (vrij vertaald hier): 'ik heb ineens vrienden die ik niet wil' en dat vind ik ook als ik zie welk schorem hier staat te protesteren tegen zwarte piet. Maar het is echt te kort door de bocht om de anti-pieten sentimenten weg te zetten als werkloos links anti-Israel tuig. Verder volg ik je graag. Hartelijke groet, Esther Rijke

Amy Rijke said...
This comment has been removed by the author.
Amy Rijke said...
This comment has been removed by the author.
Keesje Maduraatje said...

"werkloos links anti-Israel tuig"
Ik heb niks over werkloos gezegd.

Jan said...

Net als Keesje Maduraatje geloof ik ook niet dat dit clubje op de foto behoort tot de werkloze Nederlander(s).
Het is vermoedelijk een combinatie van prikklok baantjes bij de UVA, een enkele status van vluchteling, en anderszins gesubsidieerde baantjes, van een door links gedomineerde organisatie, waardoor ze in hun activisme niet worden belemmert, omdat ze op hun werk moeten zijn.

Van Houda Stitou weten we inmiddels dat die werkzaam is bij het pensioenfonds van de KLM, waar ze toegang heeft tot vele persoonsdossiers, hetgeen in mijn ogen zeer onwenselijk is, immers ook bij de KLM werken mensen met een Joodse achtergrond.
Immers Houda Stitou is een openlijke Hamas sympathisant, en die beweging roept wereldwijd op tot de vernietiging van de Joden.

Amy Rijke said...

Oh ik zie het ja, niets over werkloosheid! Sorry. Ik weet al wat er gebeurde: tijdens het lezen van dit stukje hoorde ik iemand tekeer gaan op de radio over al die werklozen die tegen zwarte piet waren - dat heb ik gemixt. En ik zie dat ik 2x comments heb gewist van mezelf: dat was omdat ik moest inloggen om een comment te plaatsen en het leek niet te lukken en ineens stond hetzelfde stukje er 3x. Conclusie; ik hou het voortaan maar weer bij lezen en niet reageren. Puntje wat ik wilde maken blijft staan: antipiet betekent (godzijdank) niet automatisch antisemiet.

Tal said...

Zolang je eigen "Pro-Israel" groep op Facebook een bolwerk van racisme is, kan ik zo'n verhaal van jou niet serieus nemen.

Jan said...

Opvallende ongenuanceerde beschuldiging van bezoeker en reaguurder "Tal", zonder enige onderbouwing, laat staan een voorbeeld van dat vermeende racisme.

Keesje Maduraatje said...

"antipiet betekent (godzijdank) niet automatisch antisemiet"
Lees nu eens goed wat er staat:
De demonstrant Darryl is eerder geweigerd bij een demonstratie van de AFA Den Haag, omdat hij antisemitische teksten produceert. Dat is een feit.
Bovendien zijn er drie mensen bij de anti-Piet beweging betrokken die geweld tegen Israelische burgers hebben gepleegd. Dat zijn ook feiten. Helaaas voor jou: verveldende feiten

Tal said...

Jan, waarom nu Tal tussen aanhalingstekens (of hoe heet zoiets ook alweer in het NL)? Ik heet echt zo.

Tal said...
This comment has been removed by the author.
N.C Woord said...

@Tal, wat een grote onzin! Racisme? Op die Pro Israël site? Ik lees er graag en post soms ook wel wat, maar racisme? Is me nog nooit opgevallen, anders zou ik dat direct rapporteren en dan weet ik dat daar iets mee wordt gedaan. Er wordt goed gemodereerd en racisme wordt er dus niet geaccepteerd! Iets dat op andere sites wel wordt getolereerd.
Get a life man!
M.vr.gr.
N.C.Woord

Tal said...

Pro-Israel of anti-Arabisch (en dus racistisch), N.C. Woord?

daniel565 said...

Fuck de koning?

Daar heeft ie toch Maxima voor? Ik snap dat niet, onze monarch is al voorzien en dan toch roepen dat ie gefucked moet worden. En wij dan????

daniel565 said...

"anti-Arabisch (en dus racistisch)"

Ik wist niet dat Arabisch een ras was. Of dat Joden een ras zijn.

Had Hitler toch gelijk met zijn rassentheorie! Jodendom is toch biologisch! Heil Adolf!

Hey, maar zijn we dan niet van hetzelfde ras als de Arabieren want Semiet? Oh nee, natuurlijk niet. De VN heeft de betekenis van het woord 'racisme' veranderd om ook betekenissen te omvatten die niets te maken hebben met ras.Immers waarom zou je de correcte betekenis van woorden willen aanhouden als het allemaal veel dramatischer en verwarrender kan.

Tegenspraak zal ik herdefiniëren als genocide.

N.C Woord said...
This comment has been removed by the author.
N.C Woord said...

Pro-Israël of anti-Arabisch en DUS racistisch?”

Heel bijzondere stelling, meer Tal.
Arabieren zijn namelijk geen ras en dus maakt u zich zelf schuldig aan racisme, want kennelijk valt kritiek uiten op een ander volk met een andere cultuur en religie onder de noemer racisme. Kortzichtig meneer Tal. Mogelijk bent u zelf een racist of antisemiet, alhoewel uw naam anders doet vermoeden. Maar hoeveel Joden waren er in WOII niet fout en verraadden zij hun medemens van Joodse afkomst?
Heel kwalijk dat u dit soort zaken hier durft te beweren.

M.vr.gr.
N.C.Woord