Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 08, 2016

Extreem-links en de Kristallnachtherdenking

Extreem-linkse groepen die antisemitische misdaden plegen? Je verwacht het niet. De gehele geschiedsschrijving, de media en de rest van de publieke opinie hebben een blinde vlek aan de linkerkant van het waarnemingsvermogen als het gaat om antisemitisch geweld.

8. November 2015 is voor Nederland een cruciale datum, voor wie de link tussen antisemitisch geweld en de extreem-linkse ideologie wil begrijpen. Al jaren protesteren Joodse groepen in Amsterdam tegen de Kristallnachtherdenking bij de Stopera, georganiseerd door een gevaarlijke- en sinistere mix van moslimbroeders, Hamas-aanhangers, Marokkaanse vertegenwoordigers, Palestina Komitee en Internationale Socialisten. Dit jaar barst de bom, als de Arabische nationaliste en geweld-tegen-Joden-goedpraatster, Haneen Zoabi, samen met enkele nuttige idioten, een toespraak op de Kristallnachtherdenking mag houden. Eindelijk wordt bevestigd wat velen al dachten. Het komitee "Platform Stop Racisme en uitsluiting " is geïnfiltreerd door anti-Joodse krachten.

In Duitsland is de relatie tussen terroristische Palestijnse groepen en extreem-links al sinds 1968 bekend.

Op 9 november 1968 plaatste Albert Fichter, lid van de extreem-linkse terreurgroep Tupamaros een bom met tijdsontsteking in de gemeenschapsruimte van de synagoge aan de Fasanenstrasse in Berlijn. Even later zaten 250 mensen, inclusief de burgemeester van Berlijn en de voorzitter van de Joodse gemeente Heinz Galinski, in de ruimte om de Kristallnacht van 1938 te herdenken.  Door een toeval ging de bom niet af. De ontsteking was verouderd. Als de bom gewerkt had, waren alle 250 mensen zeker omgekomen.

De groep Tupamaros rechtvaardigde de aanslag als het begin van de West-Duitse campagne tegen zionisme en de staat Israël. Ze wilden de studentenbeweging ertoe bewegen niet langer tegen de oorlog in Vietnam te protesteren, maar de strijd van de Palestijnen tegen Israël te steunen. De aanslag werd uitgevoerd in opdracht van de Palestijnse terreurgroep Fatah.

De leden van de groep Tupamaros vormden later de Beweging 2. Juni, die politicus Peter Lorenz ontvoerde en daarmee gevangen leden van de groep vrij kregen. De vrijgelaten leden van de groep verbleven later in Damascus, waar ze verder als terrorist getraind werden.

In het West-Duitsland van 1968 was het verband tussen anti-zionisme, antisemitisme en extreem-linkse terreur al duidelijk. In Nederland moesten we nog tot 2015 wachten.
Nu zou de oplettende lezer de volgende opmerking kunnen maken: "Wat hebben wij hiermee te maken? Het gaat over Duitsland en het gaat over 1968. Leef je in het verleden?" En daar heb ik ook een antwoord op.

Intussen zijn de terroristen van de Bewegung 2. Juni na jaren van terreur en daarop volgende veroordeling weer vrijgelaten. Enkele van hen, onbder andere Inge Viett,  sluiten zich bij de Linke partij aan (de Duitse SP) en zijn opnieuw actief bij antisemitische acties. Onder andere de boycot van Israël. De relaties met terreurbeweging Fatah zijn nooit verdwenen.   

No comments: