Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, January 12, 2016

Movement X provoceert rel in Utrecht-Overvecht

Wat is de overéénkomst tussen Zwarte Piet, Schilderswijkrellen, Gazademonstraties, Hezbollah en rellen bij AZC-voorlichtingsbijeenkomsten? De vraag stellen is hem ook reeds beantwoorden!

Sinds maart 2015 is de groep Movement X, onder leiding van Abulkasim Al-Jaberi en Dyab Abu Jahjah, bezig rellen in Nederland te provoceren. Andere leden van de groep zijn: Thomas (huilende pliessie) van Beersum, Said (fikkende bouwkeet) Roustayar en Kevin P. Roberson. De thema's rond de relletjes zijn: racisme, xenofobie, kolonialisme en Israël.

Op 11 januari j.l wordt er een voorlichtingsbijeenkomst over een toekomstige opvang voor vluchtelingen in Utrecht Overvecht georganiseerd. Voor de sporthal staan meerdere groepen vóór en tegen de plannen voor opvang tegenover elkaar. De filmer Kevin P. Roberson loopt provocerend rond met een camera om zoveel mogelijk tegenstanders op de video te krijgen. Hij vraagt aan een oude blanke man: "Komt u wel uit Overvecht?" Alsof de leden van Movement X wel uit Overvecht komen?

Na een tijdje heen en weer provoceren besluit de Movement X, ondersteund door prominente leden van de Internationale Socialisten, een spandoek tevoorschijn te halen en met spreekkoren de bezorgde buren voor "fascist" uit te schelden. De lont is in het kruitvat en de rel is ontketend.

Op de video die Kevin P. Roberson later die avond publiceert is duidelijk te zien wie aanwezig is. Saïd Roustayar  is in 2015 veroordeeld tot drie maanden wegens het in de brand steken van een bouwkeet en het gooien van stenen naar de politie, tijdens de Schilderwijkrellen eerder dat jaar. Hij is inmiddels op voorwaarden vrij en schendt met het deelnemen aan de rel de reclasseringsvoorwaarden. Eigenlijk zou hij onmiddellijk weer de cel in moeten.

Thomas van Beersum heeft al eerder, op de Filipijnen en in Nederland tijdens meerdere gewelddadige gelegenheden, laten zien, dat hij in staat is geweld uit te lokken.

Kevin P. Roberson heeft pas een maand geleden in Rotterdam geprobeerd de Pegida demonstratie aldaar te verstoren en is daar voor gearresteerd.

Hulde aan de politie van Utrecht die met ijzeren geduld ervoor heeft gezorgd dat de situatie niet verder uit de hand loopt en de IS en Movement X met woorden en zachte dwang  naar een andere locatie heeft verwezen.

2 comments:

Jan said...

Waarom nog steeds geen kwalificatie toegevoegd aan dit soort organisatie.MovementX mag toch gewoon ook, fascistische MovementX worden genoemd. Het kwalificeren is een stap verder in het exposeren van de ideologie van soortelijke organisaties. waarom niet de SP genoemd, als belangrijkste leverancier van deze organisaties.

kenjsar said...

Hi,

We are requesting for the removal of this article. This article leads to damage to our reputation and is libel.

We will press charges come the rejection of the request, we are asserting our rights as stated by the European Privacy Law, Dutch's Right to Privacy and Defamation law.

Thank you.