Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, August 29, 2014

Generatie X bemoeit zich met Gaza

De derde generatie Gaza-activisten gaat er hard tegenaan. Openlijk antisemitische leuzen schreeuwen tijdens een Gaza-demonstratie op de Dam. ("Fuck de Talmoed"), oproepen tot boycot van bedrijven die slechts zijdelings met Israël te maken hebben (AH, Starbucks, MacDonalds), de Belgisch/Libanese oproerkraaier Dyab Abu Jahjah laten spreken tijdens de demonstratie op de Dam. De snelle opéénvolging van deze incidenten laat een breuk met de anti-Israëlische acties tot nu toe zien. Wat is er aan de hand en wie zitten er achter.

Na de onthullingen over soepsiediegeldstromen en betrokkenheid van terroristen bij de verschillende Pro-Pal-stichtingen, wordt er nu een nieuwe strategie toegepast. Bij elke demonstratie is er weer een andere organisatie betrokken. Een paar maanden geleden deed "Youth for Palestine" voor het eerst van zich horen. Enkele weken geleden was het weer "Back to Palestine". De komende maanden heet de organisatie "Justice for Gaza". In deze demonstratieve herfst is ook al de naam "United for Palestine" opgedoken.

Geen van deze organisaties heeft een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er zijn geen officiele besturen en de geldstromen zijn vaag. Het feit dat Hama-fondsenwerver Amin Abou Rashed bij al deze demonstraties aanwezig is en met hem de jongens van de moslimbroederschap, doet vermoeden dat de paar honderd euro die voor het huren van de kar en de geluidsinstallatie nodig zijn, van de Moslimbroederschap/Hamas komen. De rest van de organisatie wordt via Facebook gedaan. Geen bestuursvergaderingen en geen moeilijke structuren. Heerlijk. Deze methode is overigens afgekeken van de Arabische Lente.

Achter de tijdelijke organisatie "Youth for Palestine" gaat een groepje jonge goed opgeleide vrouwen van Marokkaanse- en Turkse- afkomst schuil. Op facebook noemen ze zich:  Houda Alsateto, Mina Ribhi, Ayşe Kesira en Sultan Balata.

Over de organisatie "Back to Palestine"  is meer bekend. De Internationale Socialisten hebben gisteren , donderdag 28 augustus 2014, een bijeenkomst gehouden, waar de oprichtster van "Back to Palestine" sprak. Het is Houda Stitou, (alias Houda Alsateto).

Houda Stitou is sinds 14 april dit jaar tevens bestuurslid van de Palestijnse boycotgroep DocP en heeft daardoor contacten met de Hamas-ondersteuner Benjie de Levie en het Palestina Komitee.

Nu zou je misschien te berde kunnen brengen, dat het demonstreren tegen de oorlog in Gaza op zich een eerzame bezigheid is en dat mijn naspeurwerk in dat opzicht mogelijkerwijze mensen in discrediet brengt die alleen maar opkomen voor de zwakkeren.

Dat argument is alleen geldig, als er tegen de oorlog wordt gedemonstreerd. In dit geval echter worden de demonstraties, juist door het ideologische wilde karakter ervan, steeds antisemitischer. De roep "Fuck de Talmoed" is nog niet het ergste. Tijdens de wandeling van de demonstranten wordt door de drie meiden steeds opgeroepen Albert Heijn, Starbucks en Macdonalds te boycotten.

Ten eerste betekenen deze oproepen tot boycot dat geheel Israel afgewezen wordt. Israel mag volgens deze dames niet bestaan. Ten tweede wordt Starbucks geboycot omdat de vader van de oprichters  iets met Joden te maken heeft. Dat gaat al heel erg richting bpoycot van alle Joodse bedrijven. Het geval van Macdonalds is nog het ergste. De oude beschuldiging van antisemieten en zeker antisemieten in het Midden-Oosten, dat Joden mensenbloed in hun matses verwerken, wordt nu op Facebook in verband  met Macdonalds gebracht.

Niemand minder dan Nassim Stitou, de broer van Houda Stitou zet de mythe van het mensenvlees op Facebook en het wordt enthousiast begroet door de dames van Youth for Palestine.

Update: De drie vingers die Houda Stitou in de lucht houdt, schijnen iets met de Palestijnse Idol kandidaat te maken te hebben. In Joodse kringen werd gedacht dat het een ondersteuning van de ontvoering van drie Joodse studenten was, Jose van Leeuwen wees mij er op dat de drie vingers een onschuldiger symbool zijn.

4 comments:

Jan said...

Wordt het zo langzamerhand geen tijd, om de rol van de linkse beweging in deze haat campagne te benoemen.
Ook links bedient zich van allerlei exotische namen, om vooral de betrokkenheid van de SP en Groen Links te verhullen. Was het niet Rene Danen (Internationale Socialisten) die een tijdje geleden een mini staatsgreep in Groen Links verijdelt zag door voormalig Groen Links voorzitter Femke Halsema!!

Wie de Volkskrant in de afgelopen maanden goed heeft gelezen zal het ophitsend karakter tegen de staat Israel niet zijn ontgaan. Eenzijdig en selectief geflankeerd door columnisten, die het antisemitisch karakter voeden.

De geschiedenis laat ons ook steeds duidelijker zien, dat het Nationaal Socialisme een ideologisch afgeleide is van het Socialisme, zoals het Communisme en Marxisme. De nazi vlaggen die we regelmatig terugzien in de demonstraties zijn daar een heel duidelijke aanwijzing voor.

jelle said...

Goed artikel, Keesje!
Heb 't maar 'ns doorgelinkt naar TPO.
(En je volgende ook).

Luuk said...

Je weet dat generatie X vandaag de dag tussen de 34 en 54 jaar oud is?

Luuk said...
This comment has been removed by the author.