Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, October 14, 2011

Hajo Meyer opnieuw in opspraak
De Auschwitz overlevende, Philips directeur, vioolbouwer, Van Agt-vriend, 9/11-ontkenner en tevens fanatiek anti-Israel-activist, Hajo Meyer is opnieuw in opspraak geraakt, nadat de NGO-monitor het financieren van dubieuze projecten onthult.

Eerder kwam Hajo Meyer al in opspraak, toen hij door de Duitse publicist Henryk M. Broder van antisemitische praktijken werd beschuldigd en de toegang tot de Frankfurter Heilig-Geist-Kirche werd ontzegd, vanwege zijn "Hetze tegen Israel".

De Jerusalem Post meldt nu, dat Duitse Holocaust fondsen worden misbruikt om anti-Israel propaganda te maken. Nota bene op de Anne Frank School in Gütersloh en de Palestijnse "School van de Hoop" in  Ramallah worden aan de ene kant door Hajo Meyer lezingen gehouden, waarin het recht op bestaan van Israel wordt ontkend, terwijl de Palestijnse scholieren terzelfdertijd zich afvragen of de Holocaust wel echt heeft plaatsgevonden.

Na de 9/11-ontkenning, de ontkenning van het recht op bestaan van Israel, nu ook nog een Holocaust ontkenning. En dat allemaal door iemand die het zelf allemaal heeft meegemaakt. Anja, leg dat maar eens uit.

3 comments:

Dorith said...

Onbegrijpelijk inderdaad!
Deze man is blijkbaar door zijn vreselijke ervaringen in de oorlog geestelijk beschadigd. Tragisch!
Maar ook wel heel ergerlijk....

jelle said...

Verschrikkelijk.

Zou mij benieuwen hoe ex-NMO-medewerkers hierop zouden reageren.

Sanspareille said...

Ach, ik heb nog steeds een zwak voor Hajo Meijer. Eigenlijk is hij het toonbeeld van joodse suprematische ideeën, hij vindt werkelijk dat joden altijd beter en edeler moeten zijn dan wie dan ook en hun lot maar moeten dragen. Hij weet wat lijden is, nog steeds, en hoe a-religieus ook, gelooft heilig in de loutering daarvan. Het is een heel aardige man. Heel naief, maar heel, heel aardig. Het was een plezier om hem te interviewen en het waard er daarom uitgewerkt te worden bij het blad waar ik voor schreef... geen spijt van, ondanks dat ik het niet met hem eens ben (wel inzake zijn diasporistische ideeën zoals ontvouwd in Het einde van het jodendom).