Islamitische dictaturen hebben onderling vaak ruzie. Ze sluiten dan de grenzen en houden die rustig 15 jaar dicht. Geen haan die daar naar kraait. Zo ook de grens tussen Marokko en Algerije.
Is er dan helemaal geen enkele aanleiding om dat hek eens open te doen? Jazeker wel! Als er een convooi van Engeland, via Spanje en Marokko helemaal naar Egypte rijdt om de noodlijdende bevolking van Gaza te ondersteunen, dan gaat het hek even open. De bevolking aan weerszijden heeft even een half uurtje de tijd elkaar te omarmen en dan gaat de grens weer dicht. Maar daar hoor je de Meulenbelten en de van Bommels niet over.
Kijk eens even welke types de tijd hebben helemaal van Engeland aan dit convoi mee te doen. Baardige islamitische mannen van Pakistaanse afkomst. Als ze niet in een Al Quaida traingskamp in Afghanistan zitten, dan doen ze wel mee aan dit soort terreurondersteunende onzin. Dat hangt allemaal met elkaar samen koekebakker!
3 comments:
Ach ja Osama Bin Laden deed ook meer liefdadigheidswerk dan dat hij vocht in Afghanistan dat weten zelfs politici niet en die kwekken op tv ook alleen maar over Osama de Moedjahedien leider die de Russen versloeg maar in werkelijkheid zat Osama toen vooral in Pakistan in vluchtelingenkampen. Verders Keesje even dit, je weet wel dat je nu je Press TV op je weblog zet, je indirect Iran steunt?
SF
het wordt tijd dat de Moslimomroep eens aandacht besteed aan de hekken die gesloten blijven en de afscheidingsmuren die opgetrokken worden, die staan tussen islamitische landen onderling. Als de islam een religie van vrede is, waarom hebben dan bijna alle landen in de Maghreb ruzie met elkaar? Algerije met Lybië en Marocco
Tunesië met Lybië.
Vul zelf maar in.
De grens tussen Algerije en Marokko is problematisch ja maar ook de grenzen tussen Spanje en Marokko en tussen de Saharaanse republiek en Marokko. Marokko heeft aan al zijn grenzen problemen en dat zal te maken hebben met het Groot-Marokkkaanse ideaal, een gedroomd rijk dat Ceuta en Melilla, de Canarische eilanden, de Westelijke Sahara, Mauretania en delen van Senegal en Algerije omvat.
Overigens is Algerije geen "Islamitische dictatuur" maar een seculiere staat die overeind is gebleven in het geweld van de burgeroorlog met fundamentalisten. Dat die grens met het Islamitisch geregeerde Marokko dicht is dus niet vreemd. Want in het Westen wordt Marokko dan wel beschouwd als "verlicht" en "modern" maar in Algerije denken ze dat het Marokkaans vorstenhuis Al Qaida steunt.
Post a Comment